Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Η Acer σκοπεύει να πουλήσει ένα εκατομμύριο Google netbooks

H Acer σκοπεύει για το 2010 να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να διατηρήσει την πρόσφατα κερδηθέντα δεύτερη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές υπολογιστών. Όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει φέτος 12-15 εκατομμύρια netbooks. Μεταξύ αυτών υπολογίζει ένα εκατομμύριο που θα είναι εξοπλισμένα με το νέο λειτουργικό σύστημα ChromeOS, όπως αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο Bloomberg ο Jim Wong, πρόεδρος στο τμήμα IT προϊόντων της Acer.

Στόχος της Acer είναι να αποτελέσει μια από τις πρώτες που θα χρησιμοποιήσει το νέο λειτουργικό σύστημα της Google στις συσκευές της. Για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της, σχεδιάζει τη λειτουργία ενός App Store, το οποίο θα ανοίξει στα μέσα του έτους. Από αυτό θα πωλούνται τόσο εφαρμογές Android όπως και προγράμματα για τα Windows & τα Windows Mobile.

Εκτός αυτού η Acer σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το App Store για τη διανομή ebooks και emagazines. Και αυτό διότι η Acer σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, το πρώτο της ebook reader.

ΠΗΓΗ:Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC