Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

xpPhone: νέο βίντεο από το πρώτο κινητό με τα Windows XP

Ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε στο Internet για το xpPhone, το οποίο εκπροσωπεί μια νέα κατηγορία συσκευών που θα συνδυάζουν φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και GPS.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια οθόνη αφής 4,8" ανάλυσης 800x480pixels, και από κάτω της έχει ένα συρόμενο πληκτρολόγιο, με ειδικά πλήκτρα για το αριστερό και το δεξί κλικ, ένα touchpad αλλά και με υποδοχές USB και VGA (μια έξοδος που θα υποστηρίζει ανάλυση έως τα 1.920x1.200pixels).

To πλεονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι η δυνατότητα εκμετάλλευσης πάνω από 150 εκατομμυρίων, ήδη διαθέσιμων, προγραμμάτων - ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την γκάμα προγραμμάτων που προσφέρει το App Store της Apple. Μόνο ο Mediaplayer του xpPhone υποστηρίζει 500 διαφορετικά formats.

Τα τρία μεγάλα πρότυπα UMTS - ήτοι τα HDSPA, HSUPA και EVDO- υποστηρίζονται από τη συσκευή, όπως τα WLAN 802.11 b/g και Bluetooth. Έτσι δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο όσον αφορά στη χρήση του Skype ή άλλων προγραμμάτων Voice-Over-IP.

Στα εσωτερικά του xpPhone βρίσκεται ένας επεξεργαστής της AMD με την ονομασία "SuperMobile", ο οποίος λειτουργεί στο 1GHz. Όσον αφορά στο chip γραφικών δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά μάλλον θα είναι ένα chip της AMD. Η, δε, μνήμη του μπορεί να ανέλθει στα 512MB ή στο 1GB. Οι αποθηκευτικές σας ανάγκες θα καλύπτονται είτε από SSDs (σε μεγέθη από 8 έως 64GB) είτε από σκληρούς δίσκους (από 30 έως 120GB).

Η συσκευή ζυγίζει 400 γραμμάρια και προσφέρει 5 ώρες ομιλίας. Κατά μέσο όρο μια φόρτιση θα προσφέρει 7 ώρες λειτουργίας, με τη μέγιστη αυτονομία να μην υπερβαίνει τις 12 ώρες. Σε κατάσταση stand by μια φόρτιση θα αρκεί για περίπου 5 ημέρες. Η ITG, η κινέζικη εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του, δεν ανακοίνωσε πότε και σε ποια τιμή θα κυκλοφορήσει στην αγορά το xpPhone, ωστόσο προσφέρει μια δυνατότητα προπαραγγελίας για όσους ενδιαφέρονται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC