Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2009

Μπορεί μια web cam να κάνει…φυλετικές διακρίσεις;

To σημαντικότερo, ίσως, εργαλείο ενός χρήστη του YouTube είναι - εκτός από τον υπολογιστή του - μια web cam. Εκατομμύρια χρηστών καταγράφουν μικρές ιστορίες από την καθημερινότητα τους με την αρωγή μιας κοινής web cam, ιστορίες τις οποίες ανεβάζουν στη συνέχεια στο YouTube.Μια πρακτική λειτουργία των σύγχρονων web cams, είναι το Face Tracking το οποίο μετακινεί αυτόματα τη web cam ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις του προσώπου του κατόχου της. Έτσι αν μετακινηθείτε αριστερά η κάμερα θα στρέψει ώστε να εστιάζει πάντα στο πρόσωπο σας.

Αυτή ακριβώς η λειτουργία έχει αποτελέσει αφορμή για να προκαλέσει αρκετές συζητήσεις με αφορμή ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο YouTube, όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα του BBC. Σε ένα βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube ένας …έγχρωμος χρήστης μαζί με την σύντροφο του καταγράφουν ένα περίεργο πρόβλημα: η λειτουργία face tracking της web cam του πρόσφατα αγορασμένου υπολογιστή της HP δεν μπορεί να ακολουθήσει τον έγχρωμο χρήστη όταν αυτός μετακινείται, κάτι που δεν συμβαίνει με τη λευκή σύντροφο του.

Φυσικά το ζευγάρι άδραξε την ευκαιρία και ανέβασε ένα αρκετά διασκεδαστικό βίντεο στο YouTube, με τον τίτλο "HP computers are racist", για να πάρει γρήγορα απάντηση γι' αυτό το θέμα από τον κατασκευαστή. Όπως και έγινε. Η HP πήρε θέση και ανακοίνωσε ότι έχει γνώση του προβλήματος το οποίο και θα φροντίσει να το λύσει. Ένα πρόβλημα που μπορεί να εκδηλώνεται σε ...κακές συνθήκες φωτισμού.ΠΗΓΗ:BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC