Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Κινέζοι πειρατές "μεταμορφώνουν" το Ubuntu σε Windows XP

Οι Κινέζοι πειρατές είναι ξακουστοί για τις παράνομες κόπιες προγραμμάτων. Δείχνουν, δε, μια προτίμηση στα λειτουργικά συστήματα της Microsoft και δη στα Windows XP. Μια "σπασμένη" έκδοση των Windows XP με την ευφάνταστη ονομασία "Tomato Garden Windows" είχε κατέβει σχεδόν 10 εκατομμύρια φορές από το Web, πριν η Microsoft πάρει τα κατάλληλα νομικά μέτρα για να σταματήσει τη διανομή της. Πρόσφατα εμφανίστηκε μια ακόμα κινέζικη εκδοχή των …Windows XP, η οποία ωστόσο κατά βάση δεν είναι Windows.

Ονομάζεται Ylmf OS και ενώ οπτικά μοιάζει σχεδόν απόλυτα με τα Windows XP, ουσιαστικά αποτελεί μια έκδοση της διανομής Ubuntu του Linux, όπως αναφέρει το Download Squad. Το σχετικό αρχείο ISO διατίθεται για download από ένα κινέζικο site, ενώ όλο το λειτουργικό είναι στα κινέζικα.

Και παρόλο η χρήση του Ubuntu δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη, η ακριβή αντιγραφή του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας των Windows XP, ίσως βάλει σε μπελάδες του εμπνευστές του Ylmf OS, αν η Microsoft αποφασίσει κάποια στιγμή να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

ΠΗΓΗ:Download Squad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC