Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Tα 10 καλύτερα add-ons του Firefox για το 2009

Όπως μπορείτε να δείτε και στο αμέσως προηγούμενο post μας, η Mozilla έχει μεγάλα σχέδια για το 2010. Θα κυκλοφορήσουν δύο σημαντικά update της σειράς 3.x - οι εκδόσεις 3.6 & 3.7 - ενώ προς το τέλος του έτους θα είναι έτοιμη η έκδοση 4.0, η οποία θα χαρακτηρίζεται από σημαντικές αλλαγές. Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη δημοτικότητα του Firefox, το Cnet επέλεξε τα δέκα καλύτερα add-on του browser για τη χρονιά που βαίνει προς το τέλος της.

Personas, Jetpack και Weave Sync

Με τα Personas και Jetpack ο browser απέκτησε δύο νέα frameworks, τα οποία θα ενσωματωθούν σε μελλοντικές εκδόσεις του browser. Mε το Personas οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του browser με ένα κλικ και χωρίς να χρειαστεί επαννεκίνηση. Αυτό το add-on θα ενσωματώνεται στον Firefox 3.6.

To Jetpack από την άλλη υπόσχεται να φέρει μια επανάσταση στο σύστημα add-ons, καθώς θα επιτρέπει σε προγραμματιστές να γράφουν τα δικά τους add-ons με την χρήση HTML, CSS και JavaScript. Το Jetpack βρίσκεται στην παρούσα φάση στη μορφή προέκδοσης και αναμένεται να ενσωματωθεί στην έκδοση 4.0 του Firefox.

Με το Weave Sync μπορούν, μεταξύ άλλων, να συγχρονιστούν ρυθμίσεις και bookmarks ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές. Και αυτό το add-on ενδέχεται να πάρει μια στάνταρ θέση σε κάποια μελλοντική έκδοση του browser.

FastestFox & PageZipper
To FastestFox υπόσχεται να επιταχύνει τις συχνά χρησιμοποιούμενες εργασίες. Αν, για παράδειγμα, σημειώσετε μια λέξη, θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο με shortcuts σε διάφορες μηχανές αναζήτησης και υπηρεσίες, όπως τα Google, Twitter και Wikipedia. Το PageZipper από την άλλη μπορεί να συρρικνώσει πολλές σελίδες ενός site σε μια.

Multi Links, WebReview & HideTab

Με το add-on Multi Links μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλαπλά links σε νέα παράθυρα ή καρτέλες (tabs) ή να εισαχθούν στα bookmarks. Mε το HideTab κρύβονται ταυτόχρονα όλα τα ανοικτά tabs, ώστε να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική "επίσκεψη" - του αφεντικού σας, για παράδειγμα - στον υπολογιστή σας.

Το WebReview δανείζεται λειτουργίες όπως το Speed Dial του Opera ή το Top Sites των Chrome και Safari. Έτσι ως σελίδα εκκίνησης του browser μπορεί να εμφανιστεί μια περίληψη από τα τελευταία ανοιγμένα sites ή τα sites που επισκέπτεστε συχνότερα. Επιπλέον προτείνει στους χρήστες sites με βάση τις συνήθειες τους, τα οποία θα μπορούσε να ήταν ενδιαφέροντα γι' αυτούς.

Wikipedia Diver & URL ToolTip
Το add-on Wikipedia Diver παράγει ένα προφίλ των προσωπικών σας συνηθειών αναζήτησης στη Wikipedia και το αναπαριστά με ένα γραφικό. Το URL Tooltip δείχνει όλα τα URL που ακολουθούν πίσω από ένα link, όταν αφήνει κανείς το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό.

ΠΗΓΗ:Cnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC