Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Nokia: "όλα τα προϊόντα της Apple παραβιάζουν πατέντες μας"

Η φιλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia ανέβασε τους τόνους στη διαμάχη της με την Apple. Όπως ισχυρίζεται η Nokia, όχι μόνο το iPhope αλλά όλα τα προϊόντα της Apple έχουν παραβιάσει δικές της πατέντες.

Παράλληλα με την τρέχουσα εκδίκαση της υπόθεσης από ένα αμερικανικό δικαστήριο, ο Φιλανδός κατασκευαστής απευθύνθηκε στην Αμερικανική Επιτροπή Εμπορίου (U.S. International Trade Commission, ITC). Στόχος της να προστατέψει τα δικαιώματα της πάνω σε πατέντες, τις οποίες φαίνεται να έχει αντιγράψει η Apple.

"H Apple παραβιάζει τις πατέντες της Nokia σχεδόν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, Music players και υπολογιστές" όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της φιλανδικής εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείας, η οποία είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Τότε η Nokia είχε σύρει την Apple στα δικαστήρια, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία παραβίαζε 10 πατέντες που χρησιμοποιούνται στο iPhone και τις οποίες η Nokia είχε αναπτύξει πρώτη. Η αγωγή είχε κατατεθεί σε ένα αμερικανικό δικαστήριο στη πόλη Delaware.

Οι πατέντες σχετίζονταν με τα πρότυπα μεταφοράς δεδομένων στα GSM, UMTS (3G WCDMA) και mobile LAN. Τότε η εκπρόσωπος της Nokia Ilkka Rahnasto είχε δηλώσει: "Η απαραβίαστη αρχή στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας είναι ότι όποιος αναπτύσσει βασικά πρότυπα έχει το δικαίωμα να ζητήσει χρήματα από όσους τα χρησιμοποιούν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC