Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Modern Warfare 2: πρώτο και στα downloads

Μετά τη λίστα των πιο 10 δημοφιλών ταινιών που κατέβηκαν από το Internet το 2009, το TorrentFreak δημοσίευσε μια αντίστοιχη λίστα και για τα παιχνίδια. Και δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το "Duty: Modern Warfare 2" κέρδισε το τίτλο του παιχνιδιού που κατέβηκε πιο πολλές φορές από το Web, τόσο όσον αφορά τα παιχνίδια του PC όσο και εκείνα του Xbox 360.

Μέσω διαφόρων BitTorrent trackers το Modern Warfare 2 στην έκδοση του για το PC κατέβηκε 4,1 εκατομμύρια φορές, ενώ στην Xbox 360 εκδοχή του κατέβηκε 970.000 φορές. Εντυπωσιακά νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε μόλις το Νοέμβριο.

Και παρά το μεγάλο αριθμό των downloads μέσω του Web, η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού δεν πρέπει να νιώθει καθόλου παραπονεμένη όσον αφορά στις πωλήσεις. Τις πρώτες 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του στην αγορά, το παιχνίδι πούλησε 4,7 εκατομμύρια τεμάχια στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία. Ενώ μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες παρουσίας του στα καταστήματα, το Modern Warfare 2 έφερε 550 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της εταιρείας ανάπτυξης του.

Σύμφωνα με το TorrentFreak blog, τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του 2009 κατέβηκαν σε διπλάσιες ποσότητες από ότι τα κορυφαία παιχνίδια του περασμένου έτους. Και τα παιχνίδια για PCs κατέβηκαν πιο πολλές φορές από ότι τα παιχνίδια για κονσόλες.

Στη λίστα των κορυφαίων παιγνιδιών για τα ανταλλακτήρια αρχείων συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το Sims 3 για PC με 3,2 εκατομμύρια downloads, το Prototype για PC με 2,25 εκατομμύρια downloads και το νέο Super Mario Bros για το Wii, το οποίο κατέβηκε 1,15 εκατομμύρια φορές.

ΠΗΓΗ:TorrentFreak

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC