Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Με πανίσχυρο υποσύστημα γραφικών οι Intel Clarkdale;

Αν και η Intel δεν έχει δημοσιεύσει, ακόμα, benchmarks για τη μονάδα γραφικών που θα ενσωματώνουν οι επερχόμενοι επεξεργαστές Clarkdale, εμφανίστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις δυνατότητες αυτού του υποσυστήματος γραφικών. Έτσι το κινέζικο περιοδικό PCPop δοκίμασε το μικρότερο μοντέλο, τον Intel Pentium G9650, και μέτρησε τις επιδόσεις της ενσωματωμένης μονάδας γραφικών.

Ως μέτρο σύγκρισης χρησιμοποιήθηκαν κάρτες γραφικών των AMD (ATI Radeon HD 4350) και Nvidia (Geforce GT 210). Το ενδιαφέρον συμπέρασμα από αυτές τις δοκιμές είναι ότι το chip γραφικών που ενσωματώνει ο Clarkdale, είναι κατά 20% ταχύτερο από τις κάρτες γραφικών του ανταγωνισμού. Ωστόσο θα πρέπει να κρατά κανείς τις επιφυλάξεις του γι΄ αυτά τα αποτελέσματα, επειδή ο επεξεργαστής υπερσυγχρονίστηκε στα 4GHz και η συχνότητα λειτουργίας του GPU "πουσαρίστηκε" από τα 533 στα 760MHz.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η Intel σκοπεύει να παρουσιάσει τους νέους επεξεργαστές Clarkdale στις 7 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της CES 2010. Αυτοί θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με τις εμπορικές ονομασίες Core i5 και Core i3 και θα κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 32nm.

ΠΗΓΗ:PCPoP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC