Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Τα πρώτα στοιχεία για το hardware των Chrome OS netbooks

H Google είναι έτοιμη, με το πρώτο της λειτουργικό σύστημα που δεν απευθύνεται σε κινητά τηλέφωνα, να μπει δυναμικά στην πολλά υποσχόμενη αγορά των netbooks. Και δεν φιλοδοξεί να κερδίσει μόνο τους κατασκευαστές των netbooks αλλά και πιθανότατα να κυκλοφορήσει ένα netbook στην αγορά με το δικό της brandname. Κι ενώ μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για το hardware των βασισμένων σε Chrome OS netbooks, ήρθε το βρετανικό οικονομικό περιοδικό IB Times για να μας αποκαλύψει αρκετές πληροφορίες.

Καρδιά αυτών των netbooks θα αποτελεί ένας επεξεργαστής ARM και το chip γραφικών Tegra της Nvidia, που συνδυαζόμενα θα μπορούν να παίξουν περιεχόμενο HD, ξεπερνώντας σε αποτελεσματικότητα το τωρινό ζευγάρι Atom/ION. Επιπλέον θα χρησιμοποιείται μνήμη 2GB και ένας σκληρός δίσκος SSD των 64GB. Το τελευταίο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο καθώς η Google είχε ξεκαθαρίσει ότι το Chrome OS θα υποστήριζε μόνο SSDs και μικρούς σκληρούς δίσκους.

Αποφασιστικής σημασίας για ένα netbook που βασίζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα αρχιτεκτονικής "Cloud Computing", όπως είναι το Chrome OS, είναι φυσικά οι δυνατότητες συνδεσιμότητας στο Internet. Και σε αυτό το σημείο το Chrome OS δεν θα μας αφήνει παραπονεμένους: εκτός από το WLAN (των στάνταρ b, g και n), θα υποστηρίζεται το Bluetooth και θα υπάρχει ενσωματωμένο ένα 3G modem. Στο έξτρα εξοπλισμό των Chrome OS netbooks θα περιλαμβάνεται ένα ενσωματωμένο GPS module. H, δε, αυτονομία των netbooks θα ανέρχεται μεταξύ 8 και 12 ωρών.

Ένα τελευταίο highlight των Google netbooks βρίσκεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα των IBTimes, στην οθόνη: αυτή θα διαθέτει μια διαγώνιο 10,1", ανάλυσης 1.280x 720pixels και υποστήριξη του multitouch.

To συνολικό πακέτο θα κοστίζει κάτω από τα 300 δολάρια (περίπου 200 ευρώ) και αναμένεται να το δούμε στην αγορά προς τα τέλη του 2010.

ΠΗΓΗ:IB Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC