Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Η Dell μπαίνει στην εποχή της νέας γενιάς Atom

Η Dell φρεσκάρισε τα netbook της με νέα μοντέλα Inspiron Mini 10. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή τα νέα μοντέλα προσφέρουν αυτονομία μπαταρίας πάνω από εννιά ώρες, ενώ χαρακτηρίζονται από βελτίωση του σχεδιασμού και της εργονομίας. Τα νέα netbooks διαθέτονται σε ποικιλία χρωμάτων - αλπικό άσπρο, κόκκινο του κερασιού, πράσινο, μπλε του πάγου, μαύρο, πορφυρό και ροζ. Η Dell τα διαθέτει σε διάφορα πακέτα (bundles), όπως είναι η έκδοση "HD-Entertainment" και η έκδοση "Mobility Bundle".

Στα ενδότερα των netbooks, τα οποία είναι εξοπλισμένα με οθόνες των 10,1" (ανάλυσης 1.024x600 ή 1.366x768pixels) λειτουργεί ένας Intel Atom N450 (PineTrail) στο 1,66GHz. Ένα GB μνήμη DDR2 800 κι ένας σκληρός δίσκος χωρητικότητας 160 ή 250GB συμπληρώνουν τον εξοπλισμό.

Τα ενσωματωμένα ηχεία προσφέρουν ήχο SRS Surround, ενώ για τις δυνατότητες συνδεσιμότητας φροντίζουν το ενσωματωμένο Wireless 802.11 b/g, το Bluetooth και το mobile broadband.

Μέσα στους επόμενους μήνες η Dell σκοπεύει να προσθέσει έναν HDTV tuner όπως και GPS. Αλλά και η προσθήκη ενός chip επιτάχυνσης της Broadcom θα εγγυάται την αψεγάδιαστη απόδοση περιεχομένου HD.

Tα νέα netbooks της Dell θα διαθέτονται με τα Windows XP Home και τα Windows 7 Starter Edition. Αργότερα θα υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του Ubuntu. Οι τελικοί χρήστες θα μπορούν να παραγγέλνουν τα netbooks από τον Ιανουάριο του νέου έτους.

ΠΗΓΗ:BusinessWire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC