Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Το tablet PC των 75 δολαρίων

O διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός "One Laptop Per Child" παρουσίασε το διάδοχο του laptop των 100 δολαρίων. Θα ονομάζεται OLPC XO-3, θα αποτελεί ένα multitouch tablet, θα είναι πιο φθηνό από τον προκάτοχο του και θα έχει ως κύριο στόχο να υλοποιήσει το όνειρο του Νίκολας Νεγροπόντε, ήτοι να φέρει σε επαφή με την τεχνολογία τα παιδιά του τρίτου κόσμου.

Το tablet θα υλοποιείται με μια οθόνη τεχνολογίας Qi των 8,5x11 ιντσών. Αυτές οι οθόνες, που έως τώρα δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αγορά, συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των LCD οπίσθιου φωτισμού και του οθονών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία του E-Ink.

Όταν θα χρησιμοποιείτε το OLPC XO-3 ως ένα σύνηθες notebook, η οθόνη θα λειτουργεί στο LCD mode προσφέροντας όλα τα πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας απεικόνισης: φωτεινά χρώματα και μικρούς χρόνους απόκρισης. Στο e-paper mode η εικόνα θα απεικονίζεται ασπρόμαυρα, καταναλώνοντας σχεδόν μηδενικό ρεύμα. Και όπως γίνεται στους e-books readers, ενέργεια θα καταναλώνεται μόνο όταν αλλάζει η σελίδα. Έτσι η απεικόνιση ενός πολυσέλιδου εγγράφου θα επιβαρύνει την μπαταρία μόνο κατά τη διάρκεια που το ξεφυλλίζετε.

Και όταν το XO-3 ξεμείνει από ενέργεια θα μπορείτε να το φορτίζετε μέσω του φαινομένου της επαγωγής, όπως γίνεται, για παράδειγμα, και με το Palm Pre. Αυτό σημαίνει ότι θα αρκεί να το τοποθετήσετε πάνω σε μια ειδική επιφάνεια φόρτισης, ώστε να του γεμίσετε τις μπαταρίες.

Το νέο tablet αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2012 και έτσι είναι λογικό να μην έχουν αποκαλυφθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά του στοιχεία (τα οποία ως τότε μπορεί να μεταβληθούν). Το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι η συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή, η οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να στέκει: τα 8GHz θα είναι πολύ λίγα το 2012, όταν και θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

ΠΗΓΗ:Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC