Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Θα διπλασιαστούν οι πωλήσεις φορητών συσκευών έως το 2014

Ο αριθμός των πωληθέντων φορητών συσκευών θα διπλασιαστεί μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια. Κάτι που δείχνει τη σημασία αυτής της κατηγορίας προϊόντων, στην οποία τα κινητά τηλέφωνα συνεχίζουν να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Περίπου 1,2 δις φορητές συσκευές έφυγαν από τα ράφια των καταστημάτων το 2009, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών αγοράς ABI Research. Σε αυτό το νούμερο περιλαμβάνονται κινητά τηλέφωνα, φορητές συσκευές σύνδεσης στο Internet, 3G modems και φορητές συσκευές ψυχαγωγίας.

Τα κινητά τηλέφωνα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ, για παράδειγμα, πουλήθηκαν "μόνο" 60 εκατομμύρια 3G modems. To 2014 θα πουληθούν περίπου 2,25 δις φορητές συσκευές, με το μερίδιο των κινητών τηλεφώνων να μειώνεται - όχι, όμως, παραπάνω από 4% το έτος. Οι κατασκευαστές 3G modem έχουν κάθε λόγο να βλέπουν θετικά το μέλλον, καθώς θα δουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 40%. Ο ρυθμός ανάπτυξης στις υπερφορητές συσκευές θα ανέλθει σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, αγγίζοντας το 67%.

Αιτία για αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης αποτελεί η διάθεση νέων τεχνολογιών σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων. Στα κινητά τηλέφωνα αντιθέτως πολλές αγορές είναι ήδη κορεσμένες, κάτι που δικαιολογεί την αναμενόμενη ελαφριά πτώση στις πωλήσεις τους τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ:InformationWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC