Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Μεγαλύτερη ευχρηστία υπόσχεται τo Ubuntu 10.04

Κατά την ανάπτυξη του Ubuntu 9.10 συνετέθη για πρώτη φορά μια ομάδα που είχε ως σκοπό τον εξευγενισμό των υπαρχόντων προγραμμάτων. Αυτή η ομάδα ασχολήθηκε με το project "One Hundred Paper Cuts", στο οποίο είχε τεθεί ως στόχος να λυθούν 100 μικρά προβλήματα ευχρηστίας για την έκδοση "Karmic Koala" (την 9.10 δηλαδή).

Και μπορεί να μην επιλύθηκαν 100 προβλήματα (ή "paper cuts" όπως τα ονομάζει η ομάδα ανάπτυξης της Ubuntu) ωστόσο αντιμετωπίστηκαν 75 από αυτά, όπως αναφέρει ο προγραμματιστής David Siegel στο blog του. Με βάση αυτά τα δεδομένα το project θεωρήθηκε επιτυχημένο και ως εκ τούτου θα ξαναχρησιμοποιηθεί στην νέα έκδοση του Ubuntu, την "Lucid Lynx" (10.04).

Το project "One Hundred Paper Cuts" στη νέα του μορφή θα ολοκληρωθεί σε δέκα κύκλους, στους τρεις πρώτους από τους οποίους θα επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν παραμείνει από την έκδοση 9.10. Μόλις γίνει αυτό θα εισαχθεί μια νέα έννοια: τα "Paper Jams", κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει την επίλυση δέκα προβλημάτων ευχρηστίας για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αρχή θα γίνει με τον Empathy, το πρόγραμμα Instant Messenger της σουίτας, το οποίο αντικατέστησε, στην έκδοση 9.10, το Pidgin. Οι υπόλοιποι κύκλοι θα συνεχίσουν με τον Gwibber, τον twitter client, όπως και με το το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας F-Spot. Σε ένα "Sound & Video" κύκλο θα βελτιωθεί η ευχρηστία των Rhythmbox, Totem και λοιπών. Ακόμα και το σύστημα Compiz που παράγει τα εφέ στο Desktop θα υποστεί τις πρέπουσες αλλαγές για τη βελτίωση της ευχρηστίας του.

Το Ubuntu 10.04 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2010.

ΠΗΓΗ:One Hundred Paper Cuts: Karmic Summary and Lucid Plans

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC