Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Mininova: σβήνονται όλα τα παράνομα torrents

Λίγο καιρό μετά το κλείσιμο του δημοφιλέστερου ανταλλακτηρίου torrents, του "The Pirate Bay", και το Mininova, μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες διανομής torrents, μπήκε στο στόχαστρο των "κυνηγών" της πειρατείας. Σύμφωνα με απόφαση ενός ολλανδικού περιφερειακού δικαστηρίου και αυτό το portal πρέπει να σβήσει από τις σελίδες του όλα τα torrents που διακινούνται παράνομα.

Πίσω από την εντολή για το σβήσιμο των παράνομων torrents βρίσκεται η απόφαση ενός δικαστηρίου στο τέλος Αυγούστου, που συνεδρίασε με εντολή του Ολλανδικού Οργανισμού Καταπολέμησης της Πειρατείας (Brein).

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, ο οποιοσδήποτε διαχειριστής υπηρεσίας διαμοιρασμού αρχείων θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο έως 5 εκατομμύρια ευρώ, αν μέσα σε τρεις μήνες από τη σύσταση που του γίνονταν για την απομάκρυνση αρχείων προστατευμένων με πνευματικά δικαιώματα, δεν τα έσβηνε από τους servers του.

Έτσι στο μέλλον το Mininova θα επιτρέπει μόνο τη διακίνηση αρχείων που έχουν ελεγχτεί και δεν παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ:Mininova Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC