Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Η Microsoft Ελλάς χορηγός των "Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011"

Η Microsoft Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα τη χορηγία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, καθώς και τη συμμετοχή της εταιρίας στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τη Microsoft Ελλάς και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Η Microsoft Ελλάς στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης αναπτύσσει και υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Με αυτό το δεδομένο προχωρά στη χορηγική υποστήριξη του κορυφαίου αθλητικού και ανθρωπιστικού γεγονότος, των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, με την ευκαιρία της διεξαγωγής τους στην πόλη της Αθήνας.

Επιπλέον, η Microsoft, πιστεύοντας θερμά στην αξία του εθελοντισμού και στην ανάγκη προώθησης της συμμετοχής στα κοινά και της αλληλεγγύης, θα συνδράμει ενεργά στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Αγώνων με την παρουσία εργαζόμενών της, οι οποίοι θα συμμετέχουν οι ίδιοι ως εθελοντές στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς δήλωσε «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να στεκόμαστε αρωγοί μιας διοργάνωσης που έχει στο επίκεντρό της τον ίδιο τον άνθρωπο, στοχεύοντας στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά και στην ανάδειξη της εσωτερικής δύναμης και των απεριόριστων δυνατοτήτων που κάθε άτομο διαθέτει μέσα του.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μας εμπνέει για το γεγονός ότι μας υπενθυμίζει την ουσία και την ανάγκη της προσφοράς στο συνάνθρωπο, δίνοντάς μας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί αυτής της σημαντικής εμπειρίας. Εκ μέρους των ανθρώπων της Microsoft, θα ήθελα να δηλώσω το παρόν σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια»


Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Microsoft Ελλάς, ένας οργανισμός με διεθνές κύρος και εμπειρία σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έγινε συνοδοιπόρος μας σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχοντας στο Χορηγικό μας Πρόγραμμα από τα πρώτα στάδια ανάπτυξής του.

Η Microsoft Ελλάς, πέρα από τη συμμετοχή της στο χορηγικό πρόγραμμα των Αγώνων συμμετέχει και στο πρόγραμμα εθελοντισμού, κινητοποιώντας τους εργαζόμενούς της από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη να έρθουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις τον Ιούνιο του 2011. Η κίνηση αυτή από πλευράς της Microsoft Ελλάς είναι ανεκτίμητη και μας αφήνει ιδιαίτερα συγκινημένους».


Σημειώνεται ότι οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, 3.000 κριτές / διαιτητές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές καθώς και 3.000 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC