Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Linux: διαθέσιμη για download η διανομή Mint 8

Η Clement Lefebvre ξεκίνησε τη διάθεση της νέας έκδοση 8 της διανομής Linux με την ονομασία Mint. Η βασισμένη στο Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) διανομή, συμπληρώνει το Ubuntu με τους σημαντικότερους multimedia codecs και υπόσχεται ένα πιο απλό περιβάλλον χρήσης .

H Linux Mint 8 (γνωστή και με την κωδική ονομασία "Helena") διατίθεται με την τρέχουσα έκδοση του Linux Kernel 2.6.31, το Gnome 2.28 και το Xorg 7.4. Το σύστημα εκκινεί με το πρόσφατο bootlader Grub 2 και υποστηρίζει το σύστημα αρχείων Ext4.

Σε αντίθεση με το Ubuntu, η ομάδα ανάπτυξης της "Helena" έχει φροντίσει να εξοπλίσει τη διανομή με τους πιο σημαντικούς multimedia codecs. Μετά την εγκατάσταση οι χρήστες της μπορούν να παίξουν τα πιο δημοφιλή αρχεία ήχου και μουσικής όπως και DVDs. Eπιπλεόν περιέχεται και ο Firefox με εγκαταστημένα τα πιο σύγχρονα plug-ins για την απόδοση περιεχομένου multimedia στο Web.

Οι σημαντικότεροι νεωτερισμοί αφορούν, όπως πάντα, στα Mint tools που χαρακτηρίζουν και την ίδια τη διανομή. Έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε με ένα πιο απλό τρόπο τα "Places" στο μενού. O Software Manager εγκαθιστά/απεγκαθιστά πολλά πακέτα ταυτόχρονα αν το θέλετε ενώ ο εντελώς νέος Upload Manager προσφέρει το δικό του Systemtray Tool, που επιτρέπει τo upload αρχείων μέσω Drag&Drop. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα σχετικά Release notes.

Η ομάδα ανάπτυξης της διανομής προσφέρει, προς το παρόν, για download μια στάνταρ έκδοση και μια Universal έκδοση στη μορφή αρχείου ISO για CD ή DVD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC