Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Google: δοκιμάστε το νέο σχεδιασμό

Η Google φαίνεται ότι πειραματίζεται για άλλη μια φορά με την εμφάνιση της κεντρικής σελίδας της μηχανής αναζήτησης. Αντί, λοιπόν, να ελπίζετε ότι θα είστε ένας από τους τυχαία επιλεγμένους χρήστες που θα βρεθούν μπροστά στο νέο σχεδιασμό της κεντρικής σελίδας, υπάρχει ένα κολπάκι που θα οδηγήσει στο νέο layout της μηχανής αναζήτησης.

Για να πειραματιστείτε, λοιπόν, με το νέο σχεδιασμό της σελίδας αρχικά καλέστε τη διεύθυνση http://www.google.com/ncr. Ακολούθως σβήστε ότι περιέχεται στην μπάρα διευθύνσεων και δώστε τον παρακάτω κώδικα ακολουθούμενο από Enter/Return:

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U= 4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys- 53ZueXfZG;path=/;domain=.google.com");

Είναι σημαντικό να δώσετε τον κώδικα ως έχει χωρίς κενά και αλλαγές γραμμής. Για να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχετε αντιγράψτε τον κώδικα σε ένα editor και στη συνέχεια επικολλήστε τον στην μπάρα διευθύνσεων με copy-paste.

Αυτός ο κώδικας εισάγει ένα Cookie το οποίο έχει ως αποτέλεσμα στην επόμενη κλήση της σελίδας της Google να απεικονιστεί ο νέος σχεδιασμός. Όπως θα παρατηρήσετε τα δύο κεντρικά κουμπιά της υπηρεσίας, τα "Google Search" και το "I'm feeling Lucky" εμφανίζονται μεγαλύτερα και έγχρωμα.

Στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα υπάρχει αριστερά η στήλη Everything, μέσω της οποίας μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με βάση το χρόνο δημιουργίας ή με βάση άλλες παραμέτρους (όπως εικόνες, βίντεο, νέα κ.λπ.). Μια διάταξη που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη των Google News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC