Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009

Dell Mini 10v: "μπουτάρoντας" με το Chrome OS

Τα netbooks με το νέο λειτουργικό σύστημα της Google, το Chrome OS, δεν αναμένεται να τα δούμε πριν περάσει ένας χρόνος. Ωστόσο για όσους αρέσκονται σε πειραματισμούς η Dell προσφέρει για download μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχει προσαρμοστεί στο hardware του Dell Mini 10v.

Όταν δόθηκε στην κοινότητα του Open Source o πηγαίος κώδικας του Chrome OS, o Doug Anson της Dell τον πήρε, έκανε τις κατάλληλες τροποποιήσεις και μετά από λίγες ημέρες έφτιαξε μια ειδική έκδοση του λειτουργικού, στην οποία ενσωμάτωσε και την υποστήριξη του WLAN module της Broadcom -το οποίο μπορεί να μην λειτουργεί τέλεια αλλά τουλάχιστον λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι ο διαχειριστής συνδέσεων του Chromium OS χρειάζεται 5-10 λεπτά μέχρι να αναγνωρίσει μια ασύρματη σύνδεση. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις συνδέσεις στο Internet που γίνονται μέσω καλωδίου.

Το λειτουργικό σύστημα της Google έχει σχεδιαστεί έχοντας τα netbooks κατά νου, υποσχόμενη εκκίνηση του συστήματος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι, δε, εφαρμογές που τρέχουν σε αυτό έχουν σχεδιαστεί ώστε να φορτώνονται μέσω του Web και να είναι ανεξάρτητες πλατφόρμας.

Κατά βάση το Chrome OS μπορεί να λειτουργήσει με τις συσκευές και άλλων κατασκευαστών. Όπως δείχνει μια λίστα συμβατότητας από το Chromium Project, τα προβλήματα που υπάρχουν αφορούν κυρίως στους WLAN adapters, τους οποίους πολλοί κατασκευαστές ενσωματώνουν στα διάφορα μοντέλα τους. Και για αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα στο μέλλον η Google θα δίνει στους κατασκευαστές των Chrome netbooks τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν ώστε να μην εμφανίζονται τέτοιες καταστάσεις.

ΠΗΓΗ:Direct2Dell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC