Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Mαζική υστερία για ένα κινητό τηλέφωνο

Γενικά είναι ασυνήθιστο μια προσφορά για ένα κινητό τηλέφωνο να προκαλεί μαζική υστερία. Όχι, όμως, όσον αφορά στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Εκεί την Τετάρτη η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Nexian αποφάσισε να πουλήσει προπληρωμένα κινητά τηλέφωνα σε μια πολύ καλή τιμή. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ουρές έξω από το κατάστημα της Nexian, οι οποίες άρχισαν βαθμιαία να μεγαλώνουν, φθάνοντας τις μερικές χιλιάδες άτομα .

Η προσφορά αφορούσε ένα κινητό τηλέφωνο που κανονικά κόστιζε περίπου 21 ευρώ και το οποίο προσφερόταν σε περίπου 7 ευρώ. Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει σκηνές χάους. Ο συνωστισμός έξω από το κατάστημα Ex Plaza της εταιρείας στην Τζακάρτα είχε αρχίσει να δημιουργείται από τις πρώτες πρωινές ώρες. Και όταν άρχισε να μαζεύεται όλο και περισσότερος κόσμος, κλήθηκε να λάβει δράση η ινδονησιακή αστυνομία.

Ένας φράκτης με συρματοπλέγματα προσπαθούσε να κρατήσει τη μανία του κόσμου. Ο οποίος συσσωρεύονταν συνεχώς καθώς οι υπάλληλοι της Nexian αργούσαν να ανοίξουν τις πόρτες του καταστήματος. Όταν, ωστόσο, τρεις υπάλληλοι εμφανίστηκαν πίσω από τις βιτρίνες του καταστήματος με τρεις κούτες γεμάτες κινητά έγινε το έλα να δεις. Εξαπλώθηκε ο πανικός καθώς ο κόσμος πίστευε ότι δεν θα προλάβαινε να αγοράσει.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο φράκτης υποχώρησε και οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μάζα. Οι τρεις υπάλληλοι υποχώρησαν αρχικά μέσα στο κατάστημα και στην συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν στους δρόμους της Τζακάρτα κυνηγημένοι από τμήματα της μάζας του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κατάστημα.

Οι πόρτες του καταστήματος έκλεισαν και για πολλές ώρες υπήρχαν συζητήσεις για τον αν πρέπει η πώληση των κινητών της προσφοράς να συνεχιστεί η όχι. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν υπήρχαν τραυματίες ή όχι.

ΠΗΓΗ:Der Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC