Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Διαθέσιμες οι beta εκδόσεις των Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1

Η Adobe ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των beta εκδόσεων των Adobe AIR 2 και Adobe Flash Player 10.1 για Windows, Mac και Linux. Ο Flash Player 10.1 είναι επίσης διαθέσιμος σε x86-based netbooks και αναμένεται να ενσωματωθεί σε μια ευρεία γκάμα smartphones και άλλες συσκευές με σύνδεση στο Internet εντός του 2010. Τα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 ενημερώνονται εύκολα σε όλες τις πλατφόρμες προκειμένου να μπορούν να υιοθετούν άμεσα όλες τις καινοτομίες και να δίνουν ώθηση στις εφαρμογές Web.

Το Adobe AIR 2 βασίζεται στην επιτυχία του AIR 1.0. Με το AIR 2, μπορούν να δημιουργηθούν πιο αξιόπιστες και πλούσιες σε χαρακτηριστικά εφαρμογές σε υπολογιστές, ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε υπάρχον AIR 1.0 αναβαθμίζοντάς το. Τα χαρακτηριστικά του νέου ΑIR 2 περιλαμβάνουν ενισχυμένη υποστήριξη για συσκευές μαζικής αποθήκευσης και για δίκτυα peer-to-peer και UDP.

Ο Flash Player 10.1 χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για την παρουσίαση του περιεχομένου, όπως HTTP streaming σε συνδυασμό με προστασία περιεχομένου μέσω του Adobe Flash Access 2.0. Επιπλέον ενισχύει την αποκωδικοποίηση για H.264 video σε Windows, netbooks και φορητές συσκευές για να αυξάνεται ο χρόνος ζωής της μπαταρίας και να εξασφαλίζεται εξαιρετική ποιότητα στην προβολή video.

Ο Flash Player 10.1 και το Adobe AIR 2 επιτρέπουν στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν ίδιο κώδικα, στοιχεία, πλαίσια, εργαλεία και υπηρεσίες για να δημιουργούν εξελιγμένες εφαρμογές, περιεχόμενα και video για τον browser και τον υπολογιστή.

Η ανάπτυξη των RIAs και του cloud computing και η ποικιλία συσκευών με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet ενισχύουν την ανάγκη για εφαρμογές που αξιοποιούν τις δυνατότητες των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων και των συσκευών. Η πλατφόρμα Flash επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για χρήστες διαφορετικών συσκευών διατηρώντας όμως τη μοναδικότητα του περιεχομένου και της εμπειρίας του χρήστη ανά συσκευή.

Multitouch σε οθόνες αφής
Τα Adobe AIR 2 και Flash Player 10.1 φέρνουν καινοτομίες και βελτιώσεις από τις φορητές συσκευές στους υπολογιστές. Για παράδειγμα, σχεδιαστές και δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές, όπως multi-touch points και "χειρονομίες" σε συσκευές με οθόνες αφής. Έτσι, αντί για το ποντίκι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής για την αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο και τις εφαρμογές του υπολογιστή.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC