Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Η Apple κάνει το μισό του τζίρου των υπολογιστών

Εξαιρετικά τα πήγε η Apple τον Οκτώβριο, καθώς κατείχε, όσον αφορά στην αμερικανική αγορά, το 48% του τζίρου για τους υπολογιστές desktop. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα το μερίδιο της ήταν 33%. Τα παραπάνω νούμερα προέρχονται από την εταιρεία NPD Group και δημοσιεύτηκαν από το site 'BetaNews'.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι η μέση τιμή πώλησης τον Οκτώβριο των iMacs, Mac Minis και Mac Pros έπεσε από τα 1.581 στα 1.338 δολάρια. H Apple κατάφερε να κάνει το αυξήσει το τζίρο της παρόλο που έριξε τις τιμές των συστημάτων της.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Stephen Baker του NPD Group, η Apple εκμεταλλεύτηκε τις κυκλοφορίες των νέων iMacs στα μέσα Οκτωβρίου. Και καθώς τον ίδιο μήνα δεν εμφανίστηκε κάποιο νέο Macbook, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο του 2008, ο κύκλος εργασιών του έπεσε σε σχέση με πέρσι από το 38% στο 33%. Το ίδιο συνέβη και με τη μέση τιμή πώλησης των notebooks της Apple, η οποία έπεσε από τα 1.575 στα 1.410 δολάρια.

Συγκριτικά η μέση τιμή πώλησης ενός συστήματος desktop με τα Windows ανέρχεται στα 491 δολάρια, ενώ για τα notebooks στα 519 δολάρια. Έτσι η Apple παρόλο που πουλά λιγότερα συστήματα από τους υπόλοιπους μπορεί χάρη στις έως και τρεις φορές μεγαλύτερες τιμές να κάνει το μεγαλύτερο τζίρο από όλους.

ΠΗΓΗ:BetaNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC