Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009

10 εκατομμύρια Xbox 360 έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα στην Ευρώπη

Τα 10 εκατομμύρια έχουν φτάσει οι κονσόλες Xbox 360 που έχουν πωληθεί στην περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής μέσα στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων που έχουν μεσολαβήσει από την επίσημη παρουσίασή της κονσόλας στην αγορά μέχρι σήμερα.

«Το Xbox 360 εξακολουθεί να ηγείται του ανταγωνισμού όταν μιλάμε για μία πλήρη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας», δήλωσε ο κύριος Martin Olausson, Διευθυντής Έρευνας Ψηφιακών Μέσων της Strategy Analytics. «Με την κυκλοφορία νέων καινοτόμων υπηρεσιών, όπως το Project Natal, είναι βέβαιο ότι το Xbox θα προσελκύσει ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό, γεγονός που θα του επιτρέψει να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις του τα επόμενα χρόνια.»

Το 2009 υπήρξε έτος-σταθμός στην πορεία του Xbox, το οποίο από απλή πλατφόρμα παιχνιδιών, προσφέρει πλέον νέες προτάσεις ψυχαγωγίας, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

«Ορίζουμε ξανά την ψυχαγωγία. Αυτό είναι το όραμά μας για το Xbox 360 και πλέον γίνεται αληθινό για δέκα εκατομμύρια κατόχους του Xbox 360. Γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών και τους προσφέρουμε περιεχόμενο και θέματα που τους ενδιαφέρουν, στον κινηματογράφο και στη μουσική. Με όλα αυτά αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ψυχαγωγείται καθημερινά» ανέφερε ο Chris Lewis, Αντιπρόεδρος Interactive Entertainment Business, Microsoft Europe.

Αυτή η αλλαγή στον τομέα της ψυχαγωγίας καταγράφεται και στην επιλογή του χώρου που τοποθετείται πλέον η κονσόλα, καθώς σύμφωνα με έρευνα οι περισσότερες συσκευές Xbox (60%) είναι τοποθετημένες εντός του καθιστικού του σπιτιού. Επίσης, σημειώνεται και άλλη μία αλλαγή στη βάση πελατών του Xbox, καθώς το 35% των πελατών του Xbox είναι πλέον γυναίκες και 64% άνω της ηλικίας των 25 ετών2.

Η έλευση του πολυαναμενόμενου «Project Natal» θα δημιουργήσει μία νέα εμπειρία παιχνιδιού χωρίς χειριστήρια, γεγονός που θα φέρει το Xbox 360 πιο κοντά σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC