Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Τετ α τετ με τον Shigeru Miyamoto

Ο θρύλος της Nintendo, o Shigeru Miyamoto, o άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κλασικά παιχνίδια που άφησαν εποχή, όπως τα "Super Mario Bros." και "Zelda", αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο Popularmechanics.com το τι θα φέρει το μέλλον στο χώρο των κονσολών. Επειδή η καθοδήγηση των παιχνιδιών μέσω αισθητήρων κίνησης τα πήγε πολύ καλά στο Wii, o Miyamoto περιμένει ότι και οι επόμενες κονσόλες θα διαθέτουν ένα τέτοιο interface. Και όπως προβλέπει μπορεί οι μελλοντικές κονσόλες να διαθέτουν τις ίδιες λειτουργίες των Wiimote και Wii Motion Plus, ωστόσο θα είναι πιο συμπαγείς και πιο οικονομικές.

Η Nintendo είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι έχει ξεκινήσει, ήδη, την ανάπτυξη του διαδόχου του Wii, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Αναλυτές του κλάδου αναφέρουν ότι η νέα κονσόλα θα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ένα υψηλότερης ανάλυσης format εικόνας για τις ευρέως διαδεδομένες τηλεοράσεις HD.

Ο Yoichi Wada, πρόεδρος της Square-Enix, μιας από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών, είχε δηλώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι ο διάδοχος του Wii θα μπει στην αγορά μέσα στο 2011.
ΠΗΓΗ:Popularmechanics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC