Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Microsoft

Η Apple απολαμβάνει εδώ και χρόνια τα οφέλη της μεγάλης επιτυχίας που έχουν γνωρίσει τα καταστήματα της. Έτσι αποτελούσε θέμα χρόνου να κάνει κάτι αντίστοιχο και η Microsoft, η οποία έθεσε σε λειτουργία το πρώτο της κατάστημα στην πόλη Scottsdale της Αριζόνα.

Τα εγκαίνια του καταστήματος έγιναν την ίδια μέρα με την έναρξη διάθεσης των Windows 7 στην αγορά, κάτι καθόλου τυχαίο. Βέβαια στόχος των Microsoft Stores δεν είναι να πουλήσουν μόνο το νέο λειτουργικό αλλά όλη την γκάμα προϊόντων της Microsoft, από το Xbox 360 έως το MP3-Player Zune.

Και όπως γίνονταν πριν το άνοιγμα των Apple Stores, είχαν σχηματιστεί από βραδύς ουρές υποψήφιων αγοραστών έξω από το κατάστημα της Microsoft.

Αλλά και όταν κόπηκε η λωρίδα των εγκαινίων συνέβη κάτι που θύμιζε πολύ την Apple: αποκαλύφθηκε ένας χώρος με φωτεινούς τοίχους, πολύ γυαλί και μοντέρνα έπιπλα, στοιχεία για τα οποία έχουν γίνει γνωστά τα καταστήματα της Apple. Η ομοιότητα ανάμεσα στα καταστήματα των δύο ανταγωνιστών δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η Microsoft προσέλαβε τους ίδιους σχεδιαστές που επιμελήθηκαν τα καταστήματα της Apple.

Την κατάσταση που επικρατούσε κατά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Microsoft μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC