Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

iPhone Apps: τέσσερις στους πέντε δεν τις πληρώνουν

Η εταιρεία"Smells Like Donkey" μελέτησε τα στατιστικά χρήσης της εφαρμογής "Tap-Fu", ένα παιχνίδι που έχει αναπτύξει η ίδια για το iPhone. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το παιχνίδι που έχει αναπτύξει για το iPhone και το iPod χρησιμοποιείται συχνά από τους χρήστες χωρίς να το έχουν πληρώσει.

Το εν λόγω παιχνίδι διατίθεται από το App Store αντί 1,59 ευρώ. Κάτι που δεν παίρνουν στα σοβαρά οι περισσότεροι. Καθώς, όπως έδειξε μια έρευνα που έκανε η εταιρεία κατασκευής του παιχνιδιού, το 80% των παιχνιδιών που χρησιμοποιούνται έχουν αντιγραφεί παράνομα. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τα high scores που μεταδίδονται στους servers της.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν μεταφέρονται μόνο τα high scores αλλά και ένα flag που σηματοδοτεί αν το παιχνίδι έχει εκτελεστεί σε ένα iPhone με το Jailbreak. Επιπλέον κανείς από όσους είχαν εγκαταστήσει παράνομα το παιχνίδι δεν φάνηκε πρόθυμος να το αγοράσει νόμιμα αργότερα.

Για να μπορέσει να αλλάξει αυτή τη κατάσταση, η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει μια λειτουργία εμφάνισης παραθύρων pop up που θα προτρέπουν στην αγορά του παιχνιδιού. Επιπλέον συζητιέται και το ενδεχόμενο καθιέρωσης μιας διαδικασίας activation μέσω των servers του κατασκευαστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC