Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Facebook : 711 εκ. δολάρια πρόστιμο στο "βασιλιά του spam"

To δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook κέρδισε μια ακόμα δικαστική μάχη έναντι όσων το χρησιμοποιούν για να αποστείλουν spam. Συγκεκριμένα ένα αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Sanford Wallace, ο οποίος είναι γνωστός και ως "βασιλιάς του spam" και τον καλεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 711 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Facebook μήνυσε τον Wallace, επειδή αυτός χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς πολυάριθμων χρηστών (τους κωδικούς πρόσβασης των οποίων είχε υποκλέψει μέσω Phising), για να στέλνει μαζικά spam mails.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο ο Spammer απειλείται και με ποινή φυλάκισης επειδή δεν σεβάστηκε προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες είχε καταδικαστεί για παρόμοιες δραστηριότητες. Ο Wallace έχει "κερδίσει" στην πάροδο του χρόνου τα παρατσούκλια "Spam King" και "Spamford" Τη δεκαετία του '90 είχε φτάσει στο σημείο να στέλνει ημερησίως παραπάνω από 30 εκατομμύρια spams.

Όπως δηλώνουν οι διαχειριστές του Facebook στο blog τους, είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ δεν θέλουν να εισπράξουν το πρόστιμο. Τους αρκεί που δόθηκε μια σωστή προειδοποίηση σε όλους τους φιλόδοξους spammers.

ΠΗΓΗ:CNN Money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC