Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Ήρθε το Blackberry OS 5.0

Το Φθινόπωρο είναι εποχή αναβάθμισης για τα λειτουργικά συστήματα των smartphones. Εκτός από τις Microsoft (με το Windows Mobile 6.5) και την Google (Android) και η RIM (Research In Motion), η εταιρεία που κατασκευάζει τα Blackberry, προχώρησε στην κυκλοφορία της νέας έκδοσης 5.0 του λειτουργικού της συστήματος.

Το νέο λειτουργικό σύστημα των Blackberry είναι πιο γρήγορο αλλά και πιο απλό στη χρήση του. Επιπλέον η επιφάνεια εργασίας καλλωπίστηκε με animations και εφέ διαφάνειας. Βελτιώθηκε, επίσης, η ταχύτητα του browser κατά την εμφάνιση σελίδων του Web και την εκτέλεση της Javascript. Eπιπλέον υποστηρίζονται και τα widgets, ήτοι παράθυρα στα οποία εμφανίζονται συγκεκριμένες πληροφορίες όπως ο καιρός.

Πολλοί νεωτερισμοί, ωστόσο, "κρύβονται" κάτω από την επιφάνεια εργασίας. Με το Blackberry OS 5.0 μπορεί ο χρήστης να εισάγει email φακέλους από το Microsoft Exchange, να τους μετονομάσει, να τους μεταφέρει ή να τους σβήσει.

Η RIM δημοσίευσε, ήδη, μια λίστα με τα μοντέλα (περιορισμένα) τα οποία είναι συμβατά με το Blackberry OS 5.0. Μεταξύ αυτών είναι τα επιτυχημένα αγοραστικά Blackberry Storm 9500 και Bold 9000, όπως και τα Curve 8900, Pearl Flip 8220, τα οποία παρομοίως πωλούνται στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η λίστα των Blackberry που υποστηρίζουν το OS 5.0 είναι:

-BlackBerry Pearl Flip 8200 series
-BlackBerry Curve 8330 series
-BlackBerry Curve 8350i series
-BlackBerry Curve 8900 series
-BlackBerry Bold 9000 series
-BlackBerry Storm 9500 series
-BlackBerry Tour 9630 series

H νέα έκδοση του λειτουργικού θα παρέχεται από το site του κατασκευαστή (όταν ανέβει) ή από τις εκάστοτε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC