Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Bing: μηχανή αναζήτησης για …βαμπίρ

Στις ΗΠΑ πλησιάζει η ημέρα εορτασμού του Χάλοουϊν (Halloween)*, μιας από τις σημαντικότερες γιορτές του έτους. Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας η Microsoft προσάρμοσε αντίστοιχα και τις διαφημιστικές καμπάνιες της. Και έκανε την αρχή με ένα νέο διαφημιστικό σποτ για τη μηχανή αναζήτησης Bing.

To νέο σποτ προβάλει το Bing ως μια "μηχανή λήψης αποφάσεων" για βαμπίρ. Στο background αυτού του σποτ βρίσκεται η επερχόμενη πρεμιέρα της ταινίας "The Twilight Saga: New Moon", στην οποία οι βρυκόλακες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία, η Microsoft επιχειρεί μέσα από το χιούμορ να δημιουργήσει συμπάθειες.

Στο σποτ εμφανίζεται μια νεαρή γυναίκα να ψάχνει, με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, σε ποιο εστιατόριο θα πάει μαζί με το φίλο της. Ο τελευταίος της προτείνει να χρησιμοποιήσει το Bing, ώστε να βρει ένα ευχάριστο σκοτεινό μέρος για να ...γευματίσουν και οι δύο.

Σύμφωνα με την Microsoft, με τα νέα σποτ επιχειρείται να τονιστεί η χρήση του Bing ως ενός μέσου λήψης αποφάσεων. Αλλά και ως ένα μέσου θεραπείας του λεγόμενου "Search Overload" συνδρόμου.


* Η ημέρα του Halloween γιορτάζεται στις ΗΠΑ την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής, τα παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι "τρομαχτικό" και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά. Πρόκειται για μια γιορτή που θυμίζει τις Αποκριές αλλά διαφέρει στο ότι έχει μια πιο "μυστικιστική" χροιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC