Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Διαθέσιμη (επιτέλους) η πρώτη beta του Firefox 3.6

Αρχικά η Mozilla σκόπευε να κυκλοφορήσει την πρώτη έκδοση beta του Firefox 3.6 στις 13 Οκτωβρίου, ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Αλλά και το δεύτερο ραντεβού, στις 21 Οκτωβρίου, δεν τηρήθηκε. Ούτε η τελευταία ημερομηνία που είχε δώσει η Mozilla, ήτοι στις 28 Οκτωβρίου, τηρήθηκε. Τελικά μετά από δύο ημέρες καθυστέρηση η Mozilla ξεκίνησε, επιτέλους, τη διάθεση της πρώτης έκδοσης beta του Firefox 3.6. Μιας έκδοσης που χαρακτηρίζεται κυρίως για την καλύτερη υποστήριξη των Windows 7.

Έτσι η νέα έκδοση επιτρέπει στον browser να ενσωματωθεί άρτια στο νέο taskbar των Windows 7. Όπερ σημαίνει ότι τα tabs εμφανίζονται απευθείας στο αναδιπλούμενο μενού του taskbar, ενώ απεικονίζεται με γραφικά η εξέλιξη των downloads.

Η ομάδα ανάπτυξης προσπάθησε να βελτιώσει και τις επιδόσεις του browser. Εκτός από την ύπαρξη της JavaScript engine TraceMonkey που υπήρχε, βέβαια, από τις προηγούμενες εκδόσεις και που συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων, φαίνεται να έχει επιταχυνθεί η εκκίνηση του προγράμματος όπως και το άνοιγμα νέων καρτελών (tabs).

Μια "έξυπνη" μπάρα διευθύνσεων, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στο site του project, υπόσχεται να απλοποιήσει την εύρεση πληροφοριών. Καλύτερα γίνεται, πλέον, και η συμπλήρωση μιας online φόρμας.

Η τελική έκδοση του Firefox 3.6 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Η Mozilla θέλει να είναι σίγουρη αυτή τη φορά ότι θα κυκλοφορήσει ένα ώριμο και "σταθερό" προϊόν, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει για άλλη μια φορά το πλάνο της. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα δεν υπάρχει σκέψη για την κυκλοφορία μιας δεύτερης έκδοσης beta του browser.

ΠΗΓΗ:Mozilla Developer Center

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC