Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Apple: "Τα Windows 7 είναι απαρχαιωμένα..."

Με αφορμή την κυκλοφορία των Windows 7 στην αγορά, η Apple επιχειρεί να βρει διάφορους τρόπους για να τα υποβαθμίσει, ώστε να πείσει τους χρήστες να μεταστραφούν στο Mac OS X. Σύμφωνα με τον Brian Croll, αντιπρόεδρο της Apple και αρμόδιο για την παγκόσμια διαφημιστική προβολή του Mac OS X, οι χρήστες των Windows θα περάσουν με το νέο λειτουργικό, τους ίδιους "πονοκεφάλους" που πέρασαν με τα Windows Me, NT και Vista. Έτσι πολλοί ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση, όπως είναι το λειτουργικό της Apple με "ατόφια ευχρηστία, ευστάθεια λειτουργίας και ασφάλεια", όπως δήλωσε ο Croll στην εφημερίδα 'Telegraph'.

Ο Croll κάνει λόγο για τα μεγάλα προβλήματα κατά την αναβάθμιση από τα Windows XP στα Windows 7, καθώς απαιτείται μια εγκατάσταση του λειτουργικού εξ αρχής. Η Apple ελπίζει από τη πλευρά της ότι αυτό θα οδηγήσει πολλούς χρήστες στο να εγκαταλείψουν τα Windows και να στραφούν σε ένα Mac.

Και τέλος, όπως πιστεύει ο Croll, τα Windows 7 αποτελούν μια ακόμα "γνωστή" έκδοση των Windows καθώς δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Είναι πιο σύνθετα και γεννούν πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια τους. Εκτός αυτού είναι και ακριβά.

Και πολλοί χρήστες θα διαπιστώσουν μετά την αγορά του νέου λειτουργικού, ότι θα λείπουν μερικές βασικές εφαρμογές, όπως τα προγράμματα mail και chat ή και τα εργαλεία για την διαχείριση των φωτογραφιών, όπως λέει ο Croll.

Τέλος ο Croll ισχυρίζεται ότι ο πυρήνας των Windows αποτελεί "'ένα είδος απαρχαιωμένης τεχνολογίας που η Microsoft αναμασά και η οποία δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια..."

ΠΗΓΗ:Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC