Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Apple: τα Windows 7 δεν "τρέχουν" σε όλους τους Macs

H Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους μια νέα έκδοση του Boot Camp -του γνωστού utility που επιτρέπει την εγκατάσταση των Windows σε Macs με επεξεργαστές της Intel, προσφέροντας κατά την εκκίνηση τους τη δυνατότητα dual boot (σε Windows ή Mac OS X) - συμβατής με τα Windows 7. Ωστόσο δεν θα υποστηρίζονται τα παλιά μοντέλα Mac που κατασκευάστηκαν το 2006 και ως εκ τούτου τα Windows 7 δεν θα μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα συστήματα.

Σε μια καταχώρηση του Knowledge Base της Apple αναφέρεται ότι η νέα έκδοση του Boot Camp θα ενσωματώνει τους drivers που απαιτούνται για την εγκατάσταση των Windows 7 σε Intel Macs. Και η Apple έχει κατά νου τις εκδόσεις Home Premium, Professional και Ultimate των Windows 7.

Οι πρώτοι Macs με επεξεργαστές της Intel εισήχθησαν στην αγορά το 2006 και δεν θα υποστηρίζονται, πλέον, από το Boot Camp. Ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα περιέχονται οι iMacs με οθόνες 17 και 20 ιντσών, τα Macbook Pro μοντέλα με οθόνες 15 και 17 ιντσών και τα μοντέλα Mac Pro με διπύρηνους Xeon.

Αλλά και στο παρελθόν η Apple είχε να αντιμετωπίσει μερικούς περιορισμούς. Έτσι μόνο στα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2008 και μετά μπορούσε να εγκατασταθεί η 64μπιτη έκδοση των Windows Vista.

ΠΗΓΗ:AppleΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC