Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Windows 8: τα πρώτα στοιχεία για τις νέες λειτουργίες

Η Microsoft έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το σχεδιασμό της επόμενης έκδοσης των Windows, γνωστών με την κωδική ονομασία "8". Πρόσφατα κυκλοφόρησαν νέες πληροφορίες γι' αυτά και συγκεκριμένα για κάποιους από τους νεωτερισμούς που θα ενσωματώνουν.

Όπως αναφέρει ο Stephen Chapman, ειδικός σε θέματα των Windows, επικαλούμενος πληροφορίες που πήρε από υπαλλήλους της Microsoft, η τελευταία σκοπεύει να κάνει αλλαγές που σχετίζονται κυρίως στις λειτουργίες stand-by (Hibernate/Resume), για να εκμεταλλευτεί τη χρήση μια νέας μεθόδου συμπίεσης επ' ονόματι "TLZ". Επιπλέον έχει κατά νου μια περαιτέρω βελτίωση του μηχανισμού PatchGuard για την προστασία του πυρήνα, ώστε να τον προστατέψει από επιθέσεις κακόβουλων χρηστών.

Ακόμα σκοπεύει να ενσωματώσει το κατονομαζόμενο "Dublin" Windows Application Server στην έκδοση server των Windows "8". Στόχος η server έκδοση των Windows "8" να είναι ικανή να μπει σε servers μεγάλων υπολογιστικών κέντρων.

Επιπλέον μέσα στα πλάνα είναι και η βελτίωση της διαχείρισης των downloads.

Bέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλά κανείς για λειτουργίες που θα δούμε στην επόμενη έκδοση των Windows Προς το παρόν έχουμε να κάνουμε με "features candidates", τουτέστιν προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη τους.

ΠΗΓΗ:UX Evangelist blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC