Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

To Mάρτιο του 2010 θα κυκλοφορήσει το Gran Turismo 5

Στο πλαίσιο της έκθεσης Tokyo Game Show που διεξάγεται το χρονικό διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία, η Sony ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι εξομοίωσης αγώνων ταχύτητας Gran Turismo 5. Ο τίτλος θα μπει στα ράφια των καταστημάτων το Μάρτιο του 2010 και όχι, όπως αναμενόταν, τα Χριστούγεννα του 2009.

Η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, η Polyphony Digital, έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα ενσωματώσει παραπάνω από 1.000 αυτοκίνητα στο παιχνίδι - μεταξύ των οποίων εμπορικά αμάξια, αγωνιστικά, αυτοκίνητα ραλί και τις βολίδες του Nascar. Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στο παιχνίδι και ένα μοντέλο εξομοίωσης ζημιών, που θα απεικονίζει το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.

Παρομοίως νέα είναι και η υποστήριξη του "Head-Tracking".Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να συλλαμβάνεται η κίνηση του κεφαλιού του παίκτη μέσω της Eye κάμερας του PlayStation και να μεταφέρεται στο παιχνίδι. Έτσι αντί να κοιτάτε με τη βοήθεια του χειριστηρίου δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω, αρκεί να γυρνάτε το κεφάλι προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης θα αναδιαρθρωθεί και η φυσική της οδήγησης. Επιπλέον θα υπάρχει ένα απεριόριστο online mode όπως και δυνατότητα Text/Voice chat. Τα replay των διαδρομών σας θα μπορείτε, επίσης, να τα αποθηκεύσετε και να τα ανεβάσετε στο YouTube ή να τα στείλετε στο PSP.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC