Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Νέες σουίτες προστασίας για εταιρείες από τη Symantec

Η Symantec ανακοίνωσε τη διάθεση του διευρυμένου portfolio λύσεων Protection Suites για μικρές επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες με την προσθήκη της τεχνολογίας Web security, μετά την απόκτηση της Mi5 Networks. Οι ολοκληρωμένες λύσεις Symantec Protection Suite Small Business Edition και Symantec Protection Suite Enterprise Edition είναι σχεδιασμένες για να διασφαλίζουν τις επιχειρήσεις από τους κινδύνους ασφαλείας και τις εισβολές, εξασφαλίζοντας την διαθεσιμότητα των συστημάτων και των κρίσιμων πληροφοριών.

“Οι πελάτες και οι συνεργάτες μας έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι οι λύσεις ασφαλείας που συνδυάζουν πολλαπλά επίπεδα προστασίας προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση με το μικρότερο κόστος διαχείρισης. Χάρη στη πρόσφατη εξαγορά της Mi5 Networks , η Symantec είναι σε θέση να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη πορεία των malware που επηρεάζουν τα δικτυακά περιβάλλοντα” δήλωσε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec Ελλάδος.

Η σουίτα Symantec Protection Suite Small Business Edition αποτελεί μία εύκολη στη χρήση λύση προστασίας κρίσιμων εταιρικών δεδομένων, μέσω της εξασφάλισης τους απέναντι στις σύγχρονες απειλές malware και spam και μέσω της ταχύτατης ανάκτησης των υπολογιστικών συστημάτων.

Η συγκεκριμένη σουίτα παρέχει πλήρη προστασία, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι αστοχίες του υπολογιστικού συστήματος και οι κίνδυνοι malware και spam προσδιορίζονται και αντιμετωπίζονται άμεσα. Η εύκολη στη χρήση, αποτελεσματική και ασύγκριτη προστασία που προσφέρει, επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα με μία σουίτα που απαιτεί ελάχιστη διαχείριση κατά την εγκατάσταση, ανάπτυξη και διαχείριση της.

Η σουίτα Symantec Protection Suite Enterprise Edition περιλαμβάνει τις λύσεις Symantec endpoint security, messaging security και την τεχνολογία ανάκτησης συστήματος, οι οποίες επιτρέπουν στον πελάτη να μειώσει το κόστος ασφάλειας του εταιρικού περιβάλλοντος και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων της σημερινής ΙΤ υποδομής.

Πολλαπλά επίπεδα προστασίας διασφαλίζουν ότι οι πελάτες είναι πλέον σε θέση να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους, ενώ παράλληλα διαθέτουν συνεχή προστασία σε όλες τις πλατφόρμες. Σε ενδεχόμενη αστοχία του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να ανακτήσουν μεμονωμένα αρχεία σε διάστημα δευτερολέπτων ή να ολοκληρώσουν την επαναφορά των συστημάτων Windows σε λίγα μόνο λεπτά, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο downtime του συστήματος.

Με τον συνδυασμό ασφάλειας, με τεχνολογίες backup και ανάκτησης, η Symantec επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προστατεύουν, να διαχειρίζονται εύκολα και να ελέγχουν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες τα πολύτιμα δεδομένα τους.

Σύμφωνα με το Symantec Internet Security Threat Report Volume XIV κατά τη διάρκεια του 2008, αναγνωρίστηκαν 60% περίσσότερα νεα malware σε σχεση με το 2007 . Η συνεχόμενη εξέλιξη του διαδικτύου, προσδίδει μία σειρά από στόχους καθώς και διάφορα μέσα με τα οποία μπορεί να ξεκινήσει μία κακόβουλη δραστηριότητα.

Η Symantec παρατήρησε ένα μέσο όρο 75,158 ενεργών bot-infected υπολογιστών την ημέρα κατά τη διάρκεια του 2008, μία αύξηση 31% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 2008, τα bot δίκτυα ήταν υπεύθυνα για την διανομή περίπου του 90% όλης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που χαρακτηρίστηκε ως spam. Η Symantec επισήμανε αύξηση 192% στο spam που εντοπίζεται στο διαδίκτυο, από 119.6 δισεκατομμύρια μηνύματα το 2007 σε 349.6 δισεκατομμύρια το 2008.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC