Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα στοιχεία για την πλατφόρμα Pine Trail

Το γερμανικό site Heise αποκάλυψε νέα στοιχεία για την επερχομένη πλατφόρμα Atom με την ονομασία "Pine Trail". Οι νέοι επεξεργαστές αυτής της πλατφόρμας, οι Atom D410 (μονοπύρηνος) και D510 (διπύρηνος), θα διαθέτουν ένα ενσωματωμένο Northbridge, θα λειτουργούν στο 1,66GHz και θα παράγουν ένα μέσο θερμικό φορτίο (TDP) της τάξης των 13Watt. Το νέο Southbridge ακούει στο όνομα "Tigerpoint" και θα καταναλώνει περίπου 2Watt.

Συνολικά η κατανάλωση της νέας έκδοσης της πλατφόρμας Atom θα ανέρχεται στα 15Watt, μια τιμή που είναι σχεδόν η μισή από την αντίστοιχη της τωρινής έκδοσης Atom.To συνολικό TDP αυτής ανέρχεται στα 33Watt - 8Watt από τον επεξεργαστή Atom, 22Watt από το 945GC-Northbridge και 3Watt από το ICH7-Southbridge.

Το πρώτο τρίμηνο του 2010 η Intel θα ξεκινήσει τη διάθεση του Mini-ITX-Mainboard D510MO (Mount Olive), το οποίο προορίζεται για να "στεγάσει" επεξεργαστές της νέας πλατφόρμας. Η απουσία του Northbridge θα επιτρέπει τη μη χρησιμοποίηση ενός ανεμιστήρα.

Επιπλέον η Intel σχεδιάζει ένα ειδικό motherboard για συμπαγείς home servers με την κωδική ονομασία "Bandon". Σε αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως Southbridge το ισχυρό ICH9R. Το μόνο που έχει διαρρεύσει από το "Bandon" μέχρι στιγμής, είναι ένα σχεδιάγραμμα του layout, το οποίο και σας επισυνάπτουμε παρακάτω.ΠΗΓΗ:Heise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC