Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η Κομισιόν βάζει όριο στην ένταση ήχου των MP3 Players

Η Κομισιόν σκοπεύει μελλοντικά να θέσει σε ισχύ μια κοινοτική οδηγία, μέσω της οποίας θα αναγκάζει τους κατασκευαστές multimedia players και κινητών τηλεφώνων (που υποστηρίζουν την εκτέλεση μουσικής) να περιορίσουν την ένταση ήχου των συσκευών τους.

Αιτία για αυτή απόφαση της Κομισιόν είναι οι ανησυχίες για μια ενδεχόμενη βλάβη στην ακοή όσων ακούν δυνατά τα αγαπημένα τους τραγούδια. Η Meglena Kuneva, επίτροπος της Κομισιόν για την προστασία των καταναλωτών, σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα σχέδια της, μέσω της ανάπτυξης ενός στάνταρ που θα καθορίζει τα όρια στην ένταση του ήχου.

Περαιτέρω στοιχεία περί αυτού δεν έχουν ακόμα αποκαλυφτεί, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του 'The Register'. Πιθανόν η ντιρεκτίβα να αναφέρει ότι οι κατασκευαστές φορητών συσκευών αναπαραγωγής ήχου θα πρέπει να κάνουν περισσότερα πράγματα για να προστατέψουν την ακοή των πελατών τους.

Η
Kuneva βασίζεται σε μια πρόσφατη μελέτη όπου αναφέρεται ότι το 5-10% των χρηστών μιας φορητής συσκευής αναπαραγωγής ήχου μπορούν να πάθουν σοβαρές ζημιές στην ακοή του, αν ακούν δυνατά μουσική, για παραπάνω από μια ώρα καθημερινά σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών.

ΠΗΓΗ:The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC