Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

IDF: Core i7 για notebooks

H Intel παρουσίασε σήμερα στο IDF τους επεξεργαστές Core i7 Mobile και Core i7 Mobile Extreme Edition, τους πρώτους που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Nehalem. Αυτοί οι επεξεργαστές, σε συνεργασία με το νέο Intel PM55 Express chipset, θα δώσουν στα notebook τη δυνατότητα να αντεπεξέρχονται με άνεση σε καθήκοντα όπως είναι το εντατικό gaming, η επεξεργασία multimedia (φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής), όπως και η εκτέλεση "βαριών" επαγγελματικών εφαρμογών. Επιπλέον θα βοηθούν το σύστημα να "αντέχει" στην παράλληλη εκτέλεση πολλών από τις παραπάνω εφαρμογές.

Οι έως τώρα γνωστοί με την κωδική ονομασία "Clarksfield" επεξεργαστές θα είναι εξοπλισμένοι με την τεχνολογία Turbo Boost της Intel. Αυτή θα επιταχύνει τις εφαρμογές, οι οποίες δεν εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες, καθώς θα αυξάνει τη συχνότητα λειτουργίας του εκάστοτε πυρήνα και κατ' επέκταση την ταχύτητα του έως και κατά 75%.

Χάρη στην τεχνολογία Hyperthreading οι επεξεργαστές με τους τέσσερις πυρήνες του θα μπορούν να εκτελούν παράλληλα έως οκτώ threads και ως εκ τούτου να αυξάνουν τη συνολική απόδοση όλου του συστήματος. Οι νέοι Core i7 Mobile υποστηρίζουν δύο κανάλια μνήμης DDR3 1333MHZ, όπως και τη θύρα 1x16 ή 2x8 PCI Express 2.

Extreme Edition
Τα notebooks εξοπλισμένα με τον Core i7 Mobile Extreme Edition υποστηρίζουν τα Extreme Memory Profiles (Intel XMP) και Extreme Tuning Utility της Intel. Mε το τελευταίο εργαλείο οι χρήστες μπορούν να κάνουν overclocking στον επεξεργαστή τους.

Το Intel PM55 Express chipset προσφέρει νέες λειτουργίες, όπως είναι η τεχνολογία Matrix Storage για τη βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια των υποσυστημάτων μνήμης, το Intel High-Definition Audio για ήχο Surround Sound όπως και μια μεγαλύτερη πληθώρα εισόδων/εξόδων για το σύστημα.

Οι κατασκευαστές laptops, όπως οι Asus, Dell, HP και Toshiba, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διάθεση notebooks που βασίζονται στον Core i7 Mobile. Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε αντίστοιχα μοντέλα και από άλλους κατασκευαστές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC