Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Μicrosoft Security Essentials: διαθέσιμο για download

Η Microsoft ξεκίνησε τη διάθεση του Security Essentials, ενός δωρεάν προγράμματος ασφάλειας που θα σας προστατέψει από ιούς, worms και πάσης άλλης φύσεως ψηφιακούς κινδύνους. Το πρόγραμμα μπορεί να κατέβει χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποιο registration, λειτουργεί, ωστόσο, μόνο σε εκδόσεις των Windows που έχουν ελεγχθεί για την γνησιότητα τους (και όχι σε πειρατικές κόπιες).

Με αυτό το εργαλείο η Microsoft σκοπεύει να προστατέψει τους χρήστες του λειτουργικού της, οι οποίοι δεν θέλουν να πληρώσουν για να αποκτήσουν ένα πρόγραμμα ασφάλειας. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες, ενώ για τους εταιρικούς της πελάτες, η Microsoft προσφέρει το Microsoft Forefront Client Security, το οποίο διαχειρίζεται κεντρικά.

Το Microsoft Security Essentials εκτελείται στο background, δεσμεύει τους ελάχιστα δυνατούς πόρους συστήματος και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε ύποπτη δραστηριότητα. Για τη ταχύτερη δυνατή ενημέρωση του, η Microsoft χρησιμοποιεί τη νέα υπηρεσία της Dynamic Signature. Αυτή εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το επόμενο update για να αντιμετωπίσετε κάποιο νέο ιό.

Το Microsoft Security Essentials μπορεί να εγκατασταθεί στα Windows XP με το Service Pack 2, τα Windows Vista και τα Windows 7. Υποστηρίζει τόσο τις 32μπιτες όσο και τις 64μπιτες εκδόσεις των Windows.

ΠΗΓΗ:Microsoft

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC