Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

HOL:Ολοκληρώθηκε το έργο για την ευρυζωνικότητα στην Ελληνική περιφέρεια

Στο πλαίσιο της δράσης «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας» που διαχειρίζεται η Κοινωνία της Πληροφορίας A.E. (ΚτΠ Α.Ε.) και εντάσσεται στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, η hellas online είχε αναλάβει τρεις από τις συνολικά επτά περιφέρειες -τις περισσότερες από κάθε άλλο πάροχο- και ολοκλήρωσε το έργο ανάπτυξης υποδομών ευρυζωνικής, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα σε κατοίκους της περιφέρειας να αποκτήσουν γρήγορο Internet με ADSL πρόσβαση με επιδότηση.

Με επενδύσεις που έφτασαν συνολικά τα €240 εκατ. από τις αρχές του 2006, η hellas online ανέπτυξε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (3.800 χλμ) πανελλαδικά, καλύπτοντας την ηπειρωτική Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο μέρος της και φτάνοντας σε 50 νομούς και 141 πόλεις. Από τις 342 συνεγκαταστάσεις που διαθέτει σε αστικά κέντρα, οι 194 βρίσκονται στην περιφέρεια και μπορούν να καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Βόρεια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Επτάνησα -περιοχές που καλύπτονται από τη δράση της ΚτΠ.

Παράλληλα παρέχεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προηγμένης τεχνολογίας επιδοτούμενη δορυφορική ευρυζωνική πρόσβαση στο internet στην περιφέρεια καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας.

Η Κοινωνία της Πληροφορία Α.Ε. και η hellas online υπογραμμίζουν τη σημασία του ολοκληρωμένου έργου για την ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια «υιοθετώντας» το Ενιαίο Λύκειο Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας με προσφορά δωρεάν δορυφορικής σύνδεσης (satellite Internet), δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του internet μέσω ευρυζωνικής πρόσβασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δούκας δήλωσε: «Η αναγνώριση της συμβολής της ευρυζωνικότητας στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη αποτέλεσε το έναυσμα για το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πλήρη ολοκλήρωσή του με μετρήσιμα, πολύ θετικά αποτελέσματα.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης δήλωσε: «Νιώθουμε ικανοποίηση που η hellas online κέρδισε άλλο ένα μεγάλο στοίχημα. Με το εκτενές δίκτυο οπτικών ινών που διαθέτουμε φέραμε πιο κοντά όλους τους Έλληνες στην ψηφιακή εποχή. Σε συνεργασία με τη ΚτΠ Α.Ε., το όραμα για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στην Ελληνική επικράτεια έγινε πραγματικότητα.

Είμαστε σίγουροι ότι η διάδοση των νέων τεχνολογιών στην περιφέρεια θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Επισφραγίζουμε την ολοκλήρωση του έργου με την προσφορά δορυφορικού Internet προς το γυμνάσιο – λύκειο Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας ως μια έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής συνεισφοράς μας.»

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC