Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

H Intel Hellas χρυσός χορηγός της e-Learning Expo

Η e-Learning Expo, η πρώτη έκθεση που θα παρουσιάσει προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα διοργανώνεται στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2009, στην Αίγλη Ζαππείου. Σκοπός της έκθεσης e-Learning Expo είναι να ενθαρρύνει καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση καθώς και τη δια βίου μάθηση με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των σχολικών συστημάτων και των προγραμμάτων δια βίου μάθησης της Ευρώπης.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή μαθησιακού περιεχομένου, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.

Κορυφαίες εταιρίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης υποστηρίζουν την έκθεση και θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα λογισμικού (educational software) και υλικού (educational devices), διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και διαδραστικό ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό όπως η εκπαιδευτική πλατφόρμα skoool.gr, το Articulate, κ.α.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις. Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διεθνής ημερίδα με θέμα «Innovation & Creativity in Elearning» με προσκεκλημένους καταξιωμένους ομιλητές όπως οι Brian Holmes (European Commission), Peter Hamilton (Head of Education Development at the Intel IT Innovation Centre), Stamos Karamouzis (Regis University), Charalambos Vrassidas (CARDET), Dr Demetra Katsifli (Director of Academic Innovation ΕΜΕΑ Blackboard), Dr. Mike Jackson (Adayana CEO).

Tην Κυριακή 11 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί μία δεύτερη ημερίδα σχετικά με τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση. Θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με:

- Τη διασφάλιση ποιότητας και την πιστοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης

- Το εκπαιδευτικό λογισμικό για τη σχολική εκπαίδευση: μαθήματα από το παρελθόν – σχέδια για το μέλλον


- Τις χρηματοδοτήσεις έργων για υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Μάθησης και οι προοπτικές από το ΕΣΠΑ 2007-2013


- Το e-university – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα


-Την επιμόρφωση Επιμορφωτών Προγραμμάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (Train the e-tutor)


-Την ηλεκτρονική Κατάρτιση των ΑμεΑ: Ίσες Ευκαιρίες Κατάρτισης για Όλους


Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις νέων ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προϊόντων για μαθητές, γονείς και στελέχη κατάρτισης, όπως

- skoool.gr. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήρι της Hewlett Packard (HP), η Intel Hellas και η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού – CoSyLlab – του Τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά θα παρουσιάσει τη δωρεάν υπηρεσία skoool.gr.

- Articulate. H εταιρία C-MEDIA οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία διαδραστική παρουσίαση του πολυβραβευμένου λογισμικού Articulate.

- EduComics. Η ερευνητική ομάδα CoSyLlab του Πανεπιστημίου Πειραιά και η εταιρία ITisART οργανώνει στο εργαστήρι HPlab ένα σεμινάριο για την αξιοποίηση των ψηφιακών κόμικς στην εκπαίδευση.

- Startlearn.gr. Θα γίνει παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών e-learning για χρήση Η/Υ σε επαγγελματικές εφαρμογές

- Moodle στην τάξη. Η εταιρία ITisART και η ερευνητική ομάδα CoSyLlab του Πανεπιστημίου Πειραιά θα παρουσιάσει τρόπους αξιοποίησης του Moodle στην τάξη: Από τη θεωρία στην πράξη

- Blackboard Day. Η εταιρία 01Πληροφορική και η DigitalProgress οργανώνει μία παρουσίαση της νέας έκδοσης του Blackboard για εκπαιδευτικούς, επιμορφωτές και συμβούλους εκπαίδευσης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό, για ηλεκτρονική εγγραφή πατήστε εδώ. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης Σάββατο και Κυριακή 10:00-19:00, Αίθουσα Πρωτέας.

Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα http://www.elearningexpo.gr ή στο elearningexpo.gr group στο Facebook (http://www.facebook.com/posted.php?id=125864326095)

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC