Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

GT300: νέα στοιχεία για το DirectX 11 chip της Nvidia

Σε ένα δημοσίευμα του hardware portal vr-zone.com αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τις επερχόμενες κάρτες γραφικών εξοπλισμένες με το chip GT300 της Nvidia. Mε ένα εύρος του διαύλου μνήμης στα 384bit και με 480-512 μονάδες MIMD-Shader, αυτές οι κάρτες θα φέρουν την κωδική ονομασία Fermi (μια ονομασία που προέρχεται από τον πυρηνικό επιστήμονα Enrico Fermi). Η Nvidia δεν θα δίνει βαρύτητα μόνο στις επιδόσεις στα παιχνίδια, αλλά και στην παράλληλη επεξεργασία και εκτέλεση πράξεων.

Το GT300 θα έχει μια μεγάλη επιφάνεια Die και θα παράγει πολύ θερμότητα. Σύμφωνα με τις φήμες οι κάρτες που θα το ενσωματώνουν δεν θα είναι μόνο γρηγορότερες από το μονοπύρηνο μοντέλο Cypress (Radeon HD 5870), αλλά θα ανταγωνίζονται και τα μοντέλα Hemlock (Radeon HD 5870 X2).

Η Nvidia σχεδιάζει αρχικά να κυκλοφορήσει μια "Dual-GPU" έκδοση της κάρτας γραφικών. Όσον αφορά την ενεργειακή κατανάλωση, αυτή θα ξεπερνά τα 300Watt - κάτι που ως τώρα πετυχαίνουν μόνο οι Asus Mars με εξωτικά συστατικά στοιχεία και δύο GTX-285-GPUs.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της μεγάλης αστοχίας στην παραγωγή. Το κόστος παραγωγής είναι ως εκ τούτου μεγάλο.

Οι πρώτες κάρτες γραφικών εξοπλισμένες με το νέο chip της Nvidia αναμένεται να εμφανιστούν μέσα στη χριστουγεννιάτικη περίοδο (Δεκέμβριο).

ΠΗΓΗ:vr-zone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC