Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Freecom: το Νοέμβριο οι πρώτοι δίσκοι USB 3.0

H εταιρεία Freecom ανακοίνωσε τους πρώτους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που θα συνδέονται με τους υπολογιστές μέσω του νέου προτύπου USB 3.0. Μια σύνδεση που υπόσχεται σημαντική αύξηση στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Οι τελικές προδιαγραφές του νέου προτύπου καθορίστηκαν πριν λίγο καιρό. Τα, δε, πρώτα μοντέλα σκληρών δίσκων που θα υποστηρίζουν το νέο πρότυπο αναμένεται να τα δούμε στην αγορά μέσα στο Νοέμβριο.

Ο λόγος για τα μοντέλα της σειράς Hard Drive XS 3.0 που θα κυκλοφορήσουν σε χωρητικότητες των 1, 1,5 και 2TΒ. Αυτά θα συνδέονται με το PC με ένα bandwidth της τάξης του 130MΒ/sec. Έτσι τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσης δεν θα είναι αισθητά πιο αργά από τα εσωτερικά.

Η Freecom θα διαθέτει τους νέους δίσκους με ενσωματωμένη κρυπτογράφηση στα 256-bit. Oι τιμές τους θα ξεκινάνε από τα 120 ευρώ περίπου (μοντέλο του ενός TB).

Η Freecom ανακοίνωσε και τις κάρτες USB 3.0 που θα επιτρέπουν τη σύνδεση των δίσκων σε PCs και notebooks. H έκδοση της κάρτας για συστήματα desktop θα κοστίζει 25,95 ευρώ ενώ η έκδοση μιας Express Card για notebooks θα κοστίζει 29,95 ευρώ

ΠΗΓΗ:Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC