Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Όλα ασύρματα στο Dell Latitude Z600

Η Dell παρουσίασε ένα επαγγελματικό notebook, το οποίο εκτός από τις ασύρματες συνδέσεις, φορτίζεται και αυτόματα. Το Dell Latitude Z600 διατίθεται με μια οθόνη ματ των 16 ιντσών, ανάλυσης 1.600x900pixels. Ως επεξεργαστή χρησιμοποιεί έναν Intel Core 2 Duo SU9400 στο 1,4GHz ή έναν SU9600 στο 1,6GHz.Επιπλέον μπορεί να εξοπλιστεί με μνήμη έως τα 4GB και ένα δίσκο SSD στα 64GB. Εναλλακτικά μπορεί να δεχθεί δύο έξτρα δίσκους SSDs, 256GB έκαστος. Εκτός από το WLAN και το Bluetooth διαθέτει και ένα ενσωματωμένο UMTS/HSDPA modem. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα DVD-Recorder.

Στο έξτρα εξοπλισμό συγκαταλέγεται ένα docking station, με τη βοήθεια του οποίου το notebook μπορεί να φορτιστεί ασύρματα (μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής). Η, δε, μπαταρία του, ανάλογα με τον τύπο της, προσφέρει 4 ή 8 ώρες αυτονομία.

Η ενσωματωμένη Web cam των 2MPixels διαθέτει autofocus και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για logging στο φορητό μέσω αναγνώρισης προσώπου. H web cam μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανάγνωση επαγγελματικών καρτών, οι πληροφορίες των οποίων μεταφέρονται αυτόματα στο Outlook. Επιπλέον μπορεί να διαβάσει και έγγραφα, τα οποία αποθηκεύονται ως αρχεία PDF.

Στο notebook είναι προεγκαταστημένα τα Windows Vista, ενώ σίγουρα αργότερα θα μπορεί να δεχθεί και τα Windows 7. Εκτός αυτού το Dell Latitude Z600 διαθέτει μια λειτουργία γρήγορης εκκίνησης, η οποία ονομάζεται Latitude ON.

To Latitude ON είναι μια διανομή που έχει αναπτυχθεί από την Dell, η οποία είναι ξεχωριστή από το κυρίως σύστημα και βρίσκεται αποθηκεμένη σε μια μνήμη flash των 512ΜΒ. Προσφέρει,δε, γρήγορη πρόσβαση σε επαφές, emails και έναν browser. Όταν κλείνετε το κάλυμμα του notebook, η αυτονομία του φορητού ανεβαίνει στις 12 ώρες - σε αυτήν την κατάσταση μπορεί, για παράδειγμα, να δεχθεί emails.

Μόλις σηκώσετε το καπάκι, τότε το notebook ενεργοποιείται μέσα σε δύο δευτερόλεπτα μέσω του Latitude ON.

Το Dell Latitude Z600 ζυγίζει περίπου 2 κιλά και στην απλούστερη έκδοση του θα κοστίζει 1.500 ευρώ, ενώ με όλα τα εξτρα η τιμή του ανεβαίνει στα 3.300 ευρώ.

Για τον ασύρματο docking station φόρτισης θα πρέπει να καταβάλλετε άλλα 140 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC