Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Bravo Gustavo: διευθύνετε …ορχήστρες με το iPhone

H Φιλαρμονική του Λος Άντζελες κυκλοφόρησε ένα είδος "Guitar Hero" για τους φαν της κλασικής μουσικής. Η έκδοση για το iPhone του προγράμματος Bravo Gustavo μετατρέπει το κινητό σε … μαέστρο. Έτσι πατώντας τα πλήκτρα μπορείτε να διευθύνετε μια ορχήστρα, στο στιλ του διάσημου μαέστρου Γκουστάβο Ντουνταμέλ*, διευθυντή της Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν.

Επιπλέον, αν δεν έχετε iPhone, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας ως μαέστρος, στην έκδοση flash του παιχνιδιού που προσφέρει η Φιλαρμονική στo site της. Ο έλεγχος γίνεται με τα πλήκτρα "Α,S,D,F", τα οποία αντιστοιχούν στις τέσσερις διαφορετικές ομάδες οργάνων της ορχήστρας.


* Ο
Βενεζουελανέζος Γκουστάβο Ντουνταμέλ, ο οποίος ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση ως βιολονίστας, ήθελε να γίνει μαέστρος από τα τέσσερα χρόνια του. Τράβηξε τη διεθνή προσοχή όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Διεύθυνσης Gustav Mahler στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας.
Σε ηλικία 26 ετών αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λος Αντζελες. Διαδέχεται τον επί δεκαπέντε χρόνια μουσικό διευθυντή της, 49χρονο Φινλανδό Εσα-Πέκα Σαλόνεν.
Οι «Τάιμς» του Λονδίνου είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «ταλέντο χωρίς όρια, ερωτευμένος με τη μουσική, έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του». Η «Ντόιτσε Γκράμοφον», διαβλέποντας τις ικανότητές του, κυκλοφόρησε πέρσι με την Ορχήστρα Νέων Σιμόν Μπολιβάρ της Βενεζουέλας την Πέμπτη και Εβδόμη Συμφωνία του Μπετόβεν.


ΠΗΓΗ:LA Philarmonic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC