Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Αξίζουν τα μελάνια των τρίτων κατασκευαστών

Η εκτύπωση με τα cartridges τρίτων κατασκευαστών αξίζει το κόπο. Με σχεδόν την ίδια ποιότητα εκτύπωσης μπόρεσαν, σε ένα τεστ που έκανε το γερμανικό ίδρυμα διεξαγωγής τεστ Stiftung Warentest (που εκδίδει και το περιοδικό Test), παραπάνω από τα μισά "ξένα" μελάνια να μειώσουν από 60% έως 90% το κόστος εκτύπωσης.

Σε αυτό το αποτέλεσμα κατέληξε το Stiftung Warentest διεξάγοντας ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα 21 γνήσια και τρίτων κατασκευαστών cartridges για πολυμηχανήματα. Αυτό που εκτιμήθηκε δεν ήταν η τιμή αγοράς/cartridge αλλά το κόστος ανά σελίδα. Έτσι η εκτύπωση μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε ένα εκτυπωτή της Brother με γνήσια μελάνια κόστισε περίπου 1,6 ευρώ, ενώ με το αναγομωμένο μελάνι της εταιρείας Pearl/iColor έπεσε μόλις σε 10 σεντ.

Βέβαια τα μελάνια τρίτων κατασκευαστών δεν μπορούν να φτάσουν την ποιότητα των γνήσιων αλλά την πλησιάζουν αρκετά. Πολλά μάλιστα από αυτά αξιολογήθηκαν από το γερμανικό ίδρυμα ως "καλά". Διαφορές υπάρχουν και ανά κατασκευαστή. Έτσι ενώ όλοι τα μελάνια τρίτων κατασκευαστών για τα μοντέλα της Brother ήταν πολύ κοντά στην ποιότητα των γνήσιων, στην Epson οι διαφορές ποιότητας ήταν εντονότερες.

ΠΗΓΗ:n-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC