Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τηλεκατευθυνόμενο σκαθάρι

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια εμφύτευσαν ηλεκτρόδια σε ένα σκαθάρι, μέσω των οποίων μπορούν να το ελέγχουν με τηλεχειρισμό. Το σύστημα αποτελείται από ηλεκτρόδια διέγερσης (stimulators) για τον εγκέφαλο και τους μυς του εντόμου, ένα μικροελεγκτή και μια μπαταρία, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Wired.

Σε ένα βίντεο γίνεται μια επίδειξη της καθοδηγούμενης από άνθρωπο πτήσης του εντόμου. Οι ερευνητές είχαν προηγουμένως βάλει τα εμφυτεύματα στο έντομο. Η εργασία των καλιφορνέζων ερευνητών δείχνει να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον έλεγχο της κίνησης του σκαθαριού, όπως αναφέρει το Wired. Το σκαθάρι μπορεί να "διαταχθεί" να πετάξει, να σταματήσει και να πάει προς μια συγκεκριμένη διεύθυνση.

Το παραπάνω ερευνητικό έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος HI-MEMS, σκοπός του οποίου είναι η εμφύτευση ηλεκτρομηχανικών συστημάτων σε έντομα. Οι ερευνητές υποστηρίζονται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Τα τηλεκατευθυνόμενα σκαθάρια θα μπορούσαν να επιχειρήσουν σε εδάφη όπου δεν είναι προσπελάσιμα από ανθρώπους ή οχήματα.ΠΗΓΗ:Wired

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC