Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο BIOS επιτρέπει το boot των Windows σε 10sec

H Phoenix Technologies, εταιρεία ανάπτυξης BIOS, παρουσίασε στο πλαίσιο του Intel Developer Forum 2009 ένα νέο BIOS που επιτρέπει την εκκίνηση των Windows μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Με τη βοήθεια των βελτιστοποιημένων ρουτινών εκκίνησης UEFI, οι συσκευές μπορούν να εκκινούν μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μετά τη φόρτωση των Windows. H Phoenix κατονομάζει αυτή τη τεχνολογία ως SecureCore Tiano BIOS. Μέσω αυτού του BIOS είναι εφικτό, ένα PC με τα Windows εγκαταστημένα σε ένα δίσκο SSD, να εκκινήσουν σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, όπως ισχυρίστηκε ο Steve Jones, διευθυντικό στέλεχος της Phoenix.

Σύμφωνα με τον Jones ένα PC πρέπει να διαχειριστεί κατά την εκκίνηση του περίπου 20 δις εντολές, πριν ξεκινήσει τη διαδικασία φόρτωσης των Windows. H Phoenix κατάφερε, στο SecureCore Tiano BIOS, να μειώσει τον αριθμό αυτών των εντολών στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να ελαχιστοποιήσει το χρόνο που απαιτείται για να ξεκινήσει το φόρτωμα των Windows.

To νέο ΒΙΟS της Phoenix θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στα νέα υπερχαμηλής κατανάλωσης (CULV, Consumer Ultra Low Voltage) notebooks της Intel. Σύντομα, ωστόσο, θα αρχίσει να χρησιμοποιείται σε πολλά laptops της αγοράς.

Η Phoenix συνεργάζεται στενά με την Microsoft για την ανάπτυξη του νέου BIOS ώστε να πετύχει όσο δυνατόν μικρότερους χρόνους εκκίνησης. Η Microsoft είχε δηλώσει ότι τα Windows 7, σε συστήματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορούν να εκκινήσουν μέσα σε 11 δευτερόλεπτα. Και για να το αποδείξει είχε χρησιμοποιήσει σύστημα με πολυπύρηνο επεξεργαστή και ένα δίσκο SSD.Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC