Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η AMD παρουσιάζει τις πρώτες κάρτες γραφικών DirectX-11

Η AMD παρουσίασε και επίσημα τις κάρτες γραφικών Radeon HD 5800, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα είναι διαθέσιμες στην αγορά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς είναι η Radeon HD 5870. το οποίο θα κοστίζει περίπου 350 ευρώ.Σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο της παλιάς γενιάς, την Radeon HD 4870, η νέα κάρτα γραφικών υπόσχεται διπλάσια ταχύτητα.

Ακόμα χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Eyefinity, θα μπορείτε να συνδέσετε παράλληλα έως έξι οθόνες. Όποιος δεν τα έχει για να τα "σκάσει" και να αποκτήσει το κορυφαίο μοντέλο, μπορεί να επιλέξει την κάπως φθηνότερη Radeon HD 5850, που θα την βρει στα 250 ευρώ και η οποία είναι μόνο κατά 10% πιο αργή από την Radeon 5870.

Εκτελώντας 2,7 δις πράξεις κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο, το νέο κορυφαίο μοντέλο της AMD διαθέτει κάτι περισσότερο από διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με την Radeon HD 4870, που "περιορίζεται" στα 1,2TFlops. Για τις εξαιρετικές επιδόσεις φροντίζει το νέο chip γραφικών RV870, που κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 40nm και αποτελείται από 2,15 εκατομμύρια τρανζίστορ και 1.600 shaders.

Στο σχέδιο αναφοράς της κάρτας γραφικών υπάρχει μια μνήμη GDDR5 του ενός GB. Φυσικά η τιμή αυτή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Τέλος μια βελτιωμένη μονάδα βίντεο UVD2 φροντίζει να αποφορτίζει τον επεξεργαστή κατά την απόδοση βίντεο από δισκάκια Blu-ray.

ΠΗΓΗ:AMD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC