Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

2012: το τέλος του κόσμου;

Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα ξεκινήσει το …τέλος του κόσμου. Αυτό δεν το είπε ούτε ο Λιακόπουλος, ούτε ο Χαρβαδέλας, αλλά οι διαχειριστές του "Web Bot", ενός project που αναλύει το Internet. Για τις αναλύσεις του "Web Bot" χρησιμοποιείται ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό. Στόχος του να μπορέσει να προβλέψει τη διακύμανση των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια. Λειτουργεί, δε, όπως τα "spiders" των μηχανών αναζήτησης.

Ψάχνει όλο το Internet για πληροφορίες, οι οποίες ακολούθως αναλύονται με ένα σημασιολογικό τρόπο. Κατά βάση δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τον χρηματιστηριακό αναλυτή μιας επιχείρησης, μελετώντας εις βάθος την αγορά και τις πληροφορίες ώστε να εντοπίσει ενδείξεις που θα του επιτρέψουν να προβλέψει τη βραχυπρόθεσμη πορεία μιας μετοχής στο μέλλον.

Το project "Web Bot" μπορεί με παρόμοιο τρόπο να εφαρμοστεί και για την ανάλυση άλλων περιοχών ενδιαφέροντος. Λέγεται ότι, δήθεν, προέβλεψ ετην τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Τότε το πρόγραμμα έκανε λόγο για ένα συνταρακτικό γεγονός που θα άλλαζε τον κόσμο. Και λέγεται ότι, δήθεν, είχε προβλέψει ότι θα συνέβαινε αυτό σε ένα χρονικό διάστημα 60-90 ημερών μετά τον Ιούνιο του 2001.

Αλλά και άλλες προβλέψεις εικάζεται ότι έχει κάνει το πρόγραμμα. Για τα τέλη του 2012 έχει προβλέψει την εμφάνιση ενός γεγονότος που θα ανταποκρίνεται σε σκηνές Αποκάλυψης. Μεταξύ άλλων φημολογείται και μια αντιστροφή των πόλων της Γης.

Βέβαια όλες αυτές οι προβλέψεις αντιμετωπίζονται με πολλές δόσεις χλευασμού (και ίσως όχι άδικα) από τους περισσότερους μας. Και όπως γράφει χαρακτηριστικά ένας blogger, το Web Bot ψάχνει για πληροφορίες που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους και αν μπορεί να προβλέψει κάτι, αυτό θα αφορά ανθρώπινες συμπεριφορές και όχι φυσικά φαινόμενα.

Oπότε μην ανησυχείτε ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC