Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Λειτουργία δικτύου WIND στις δύσκολες ώρες των πυρκαγιών

Το δίκτυο της WIND στήριξε με απόλυτη επιτυχία τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας των συνδρομητών της στις δύσκολες ώρες των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές στην Αττική και Εύβοια.

Η τηλεπικοινωνιακή κίνηση στο δίκτυο, τόσο στις πληγείσες περιοχές, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νομών διπλασιάστηκε σε σχέση με μια κανονική ημέρα. Οι σημαντικά αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας μέσω φωνής, καθώς και μηνυμάτων και δεδομένων, διεκπεραιώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από το δίκτυο της εταιρείας με τη συνδρομή και του εξειδικευμένου της τεχνικού προσωπικού.

Συντονιστικό ρόλο είχε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου της WIND, που βρίσκεται στην Λ. Αθηνών. Έκτακτο προσωπικό βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα έχοντας άμεση εικόνα της λειτουργίας του δικτύου και τα μέσα για άμεση μετάβαση σε υποδομές, με σκοπό την αποκατάσταση ενδεχόμενων προβλημάτων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου της WIND έχουν τη δυνατότητα αποκατάστασης προβλημάτων από απόσταση.

Γενικότερα, σημαντικά προβλήματα στους σταθμούς βάσης της εταιρείας στις πληγείσες περιοχές δεν δημιουργήθηκαν. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις διακοπής ρευματοδότησης που υπήρξαν δεν επηρέασαν τη λειτουργία του δικτύου χάρη στην άμεση ενεργοποίηση των γεννητριών. Επιφανειακή βλάβη προκάλεσε η πυρκαγιά σε σταθμό βάσης στην περιοχή Βαρνάβα ενώ εφεδρικές γεννήτριες που μεταφέρθηκαν άμεσα στους σταθμούς βάσης σε Γραμματικό, Άγ. Πέτρο και Κάρυστο, στήριξαν το δίκτυο τις ώρες της πυρκαγιάς με τις συνεχείς διακοπές παροχής ρεύματος.

Το τεχνικό τμήμα της WIND, από την πρώτη στιγμή, ενίσχυσε τη χωρητικότητα του δικτύου, προχωρώντας σε αναδρομολογήσεις κυκλωμάτων και προστασία επιπλέον κίνησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Πέρα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης τεχνικών προβλημάτων, η WIND βρίσκεται πάντοτε σε θέση ετοιμότητας, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα προφύλαξης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, όπως αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, καθαρισμούς, τσιμεντοποίηση και περίφραξη, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η WIND στηρίζει με την προσφορά εξοπλισμού το Σωματείο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης. Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που στη δεκαετία του ΄90 ξεκίνησαν αυτήν την κίνηση προσφέροντας έργο από το υστέρημα του χρόνου τους ώστε να βρίσκονται πάντα εκεί που τους καλεί το καθήκον και το 199 ο αριθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που στηρίζεται σε χορηγούς που καλύπτουν όλα τους τα έξοδα. Το Σωματείο που εδρεύει στη Ροδόπολη, καλύπτει με τα τρία πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει, τους Δήμους Κηφισιάς, Εκάλης, Δροσιάς, Διονύσου, Ερυθραίας, Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου και τις Κοινότητες Σταμάτας, Ροδόπολης και Κρυονερίου .

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς 35 εθελοντές βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για 72 και πλέον ώρες συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων, κατοικιών και περιουσιών.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC